CHP'li Soydan'dan 17 Bakan'a soru

Güncelleme Tarihi:

CHPli Soydandan 17 Bakana soru
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 01:13

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Serdar Soydan, Çanakkale’ye yapılan yatırımlar ve istihdam çalışmalarına yönelik, 17 bakanın ayrı ayrı cevaplamaları istemiyle TBMM’ye soru önergeleri verdi.

Haberin Devamı

Milletvekili Serdar Soydan, 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bakanlıkların Çanakkale ve çevresinde yaptığı icraatları 17 bakana TBMM’ye verdiği önergelerle sordu. Soydan ayrıca, bakanlıkların Çanakkale ile ilgili gelecek planlarını da öğrenmek istedi. Milletvekili Soydan tarafından 4 Kasım tarihinde TBMM’ye verilen önergelerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli tarafından yazılı olarak cevaplanması istendi.

Haberin Devamı

17 BAKANA AYNI SORULARI YÖNELTTİ

Soydan önergesinde, Asya ve Avrupa kıtalarının birleştiği benzersiz bir coğrafyada bulunan Çanakkale’nin, binlerce yıllık tarihi zenginliği kültürlerinde barındırmış, efsanelere ve mitolojik hikayelere evsahipliği yapmış Türkiye’nin nadide illerinden birisi olmanın gururunu yaşadığını kaydetti. Coğrafi ve tarihi yapısı göz önüne alındığında Çanakkale’nin dünya kenti olmaya aday olduğuna dikkat çeken Soydan, 17 bakana da önergelerinde cevaplaması için aynı soruyu yönelti. Soydan önergesinde, "12 yıllık iktidarlarınız döneminde Bakanlığınızın Çanakkale’ye

yaptığı yatırımın (2002-2014 yılları arası her yıl için) miktarı ne kadardır, hangi projeye ne zaman, ne kadar miktarda kaynak aktarılmıştır, AKP Hükümetleri döneminde 12 yıldır 81 ilimize yapılan yatırım miktarları kıyaslandığında Çanakkale kaçıncı sıradadır? 2002-2014 yılları arasında Bakanlığınıza Çanakkale nüfusuna kayıtlı kaç kişi iş başvurusunda bulunmuş, Bakanlığınızda Çanakkale nüfusuna kayıtlı kaç kişiye istihdam sağlanmıştır? Bakanlığınızın Çanakkale’deki görevli personel sayısı yeterli midir, yeterli değil ise 12 yıldır tamamlayamadığınız eksik personelinizi ne zaman tamamlayacaksınız? Önümüzdeki 10 yıllık dönemde, bakanlığınız olarak Çanakkale’ye hangi yatırımları, ne zaman yapacaksınız?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!