Hoca kavuğuna kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Hoca kavuğuna kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:21

İZMİR’de Karabağlar Belediyesi, 37.5 metre yüksekliğindeki göle maya çalan Nasreddin Hoca Heykeli’nde sona geldi. Maddi sıkıntı nedeniyle müteahhit firmaya ödeme yapılamayınca Hoca aylardır başsız ve kavuksuz kalmıştı. Geçen hafta ödemenin yapılmasıyla önce eller ve kaşıklar takıldı. Ay sonunda da Hoca’nın yüzü ve "Benden utanmıyorsan bundan utan" dediği kavuğu yerleştirilecek. Ancak çocuklar içinde yaz başı gezebilecek.

Haberin Devamı

İzmir’de Karabağlar Belediyesi’nin önceki Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm’un Uzundere’de temelini 2 Mart 2013 tarihinde attığı 3 bin metrekare alanda, içinde 37.5 metre yüksekliginde göle maya çalan Nasreddin Hoca Heykeli’nin de yer aldığı park bu dev heykel yüzünden tartışma konusu oldu. Çevre yolunun hemen bitişiğindeki dev Nasrentin Hoca heykeli ile İzmir’i bağdaştıramayanlar tepki gösterdi. 2014 yılının Şubat ayında açılması planlanan, 13 milyon liralık proje belediyenin yaşadığı maddi sıkıntı, yerel seçim telaşı da eklenince aksadı. Gödesi tamamlanan dev Nasrettin Hoca heykeli aylardır başsız ve kavuksuz kaldı. Geçen hafta ödemenin yapılmasıyla müteahhit firma, Hoca’nın göle maya çalacağı kaşıkları eline yerleştirdi. Hoca’nın nasihat ederken "Benden utanmıyorsan bundan utan" dediği kavuğu Kasım ayı içinde yerine konacak. Dört katlı bina olarak tasarlanan Nasrettin Hoca heykelinde içeriden çıkanlar kavuk bölümünden ABD’deki Özgürlük Anıtı’nda olduğu gibi İzmir’i seyredilecek, çocuklar içinde fıkra dinleyecek, müze gezecek.

Haberin Devamı

Hoca kavuğuna kavuşuyor

20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP ÇALIŞIYOR

Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu, İzmir’in en dikkat çekici yerinde bulunan ve yüksekliği ile de görünen heykel için herkesin kendisine "Hoca’nın başı ne zaman konacak" diye sorduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kasım ayı içinde başı ve kavuğu konacak. Bunun dışında aynı alanda müteahhit firmanın yaptığı Nuh’un gemisi de tamamlanacak. Heykelin yapımında normal inşaat işçileri çalışmıyor. Heykeli bilen, üst düzey elemanlar çalışıyor. Kullanılan malzeme ona göre boyanıyor. 20 kişilik ekip var. Firma, heykel binaların dış cephesini bitirip çıkacak sonra belediye olarak biz iç inşaatını yapıp donanımı sağlayacağız. Ay sonunda yüzde 90 oranında bitmiş olacak ancak açılış yaz başına kalır. Burada yüzme havuzları, 2 bin 500 kişilik anfitiyatro, lazerli su oyunları, köy yaşantısını anlatan tasvirler, hayvan figürleri de var. Ailecek gelinip, eğlenilecek bir park. Yeme, içme mekanları da olacak. Nasrettin Hoca Türk folklorü için çok önemli bir figür. Onun fıkraları halkı düşünmeye ve doğruya sevk ediyor. Parkı bir an önce tamamlamak istiyoruz."

Haberin Devamı

Hoca kavuğuna kavuşuyor

MASAL KAHRAMANLARI PARKTA

Tematik park ve oyun alanlarında, Nasrettin Hoca figürlü heykel binaların yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği bir heykel bina daha bulunuyor. Heykel yapılar, restoran, kafeterya, ve kültür merkezi de rekreasyon alanında yer alacak. Çocuk ve gençlerin sörf yapabileceği dev köpek balığı heykellerinin bulunduğu yüzme havuzlarının toplam alanı ise 3 bin metrekare. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar, oyun alanında Tom&Jerry, Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği onlarca masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, dino figürlü kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları ve şark köşesi projenin diğer ayrıntıları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!