Beşiktaş 2 - 1 Partizan (Maçın geniş özeti ve goller - İzle)

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2 - 1 Partizan (Maçın geniş özeti ve goller - İzle)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 17:50

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde Sırbistan temsilcisi Partizan'ı 2-1 mağlup etti. Siyah beyazlıların gollerini 56. ve 62. dakikalarda Demba Ba kaydetti. Partizan'ın golü ise 78. dakikada Markovic'den geldi. Beşiktaş bu galibiyetle UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda puanını 8'e çıkardı ve liderliğini devam ettirdi.

Haberin Devamı

Kara Kartal, ilk maçta deplasmanda 4-0 galip geldiği rakibini bu kez kendi seyircisi önünde Demba Ba'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Alexandru Tudor, Aurel Onita, Octavian Sovre (Romanya)
Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Franco, Sivok, Motta, Veli Kavlak, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 90 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 69 Sosa), Olcay Şahan (Dk. 58 Mustafa Pektemek), Demba Ba
Partizan: Lukac, Stevanovic, Cirkovic, Stankovic, Volkov, Markovic, Drincic, Grbic (Dk. 67 Zivkovic), Pantic (Dk. 64 Ilic), Ninkovic, Skuletic (Dk. 67 Lazovic)
Goller: Dk. 57 (Penaltıdan) ve 61 Demba Ba (Beşiktaş), Dk. 77 Markovic (Partizan)
Sarı kartlar: Dk. 14 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 28 Volkov, Dk. 56 Stankovic, Dk. 60 Markovic, Dk. 79 Stevanovic, Dk. 79 Lazovic (Partizan)

GALERİ / EMRE OKTAY VE ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN

OĞUZHAN+GÖKHAN+DEMBA BA: GOOLL
62. dakikada Beşiktaş kaliteli bir golle farkı 2'ye çıkardı. Oğuzhan Partizan atağa çıkarken önünde bulduğu topu Gökhan'a harika çıkardı. Gökhan topu rakip ceza sahasına kadar sürdükten sonra Demba Ba'ya 'al da at' pasını verdi. Demba Ba da bu servisi geri çevirmedi ve durumu 2-0'a taşıdı.

GOLÜN ADI DEMBA BA
56. dakikada Gökhan Töre topla Partizan ceza sahasına girdikten sonra rakip oyuncu tarafından düşürüldü. Hakem pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Demba Ba klas bir vuruşla siyah beyazlıları 1-0 öne geçirdi.


MAÇ ÖNCESİ...
C Grubunda oynadığı ilk 2 karşılaşmada İstanbul'da Yunanistan temsilcisi Asteras, İngiltere'de ise Tottenham ile 1-1'lik sonuçlarla berabere kalan Beşiktaş, Sırbistan deplasmanında ise Partizan'ı adeta sahadan silmiş ve 4-0'lık bir galibiyet almıştı. Siyah beyazlılar bu maçtan da galibiyetle ayrılması durumunda gruptan çıkma konusunda çok önemli bir avantaj yakalayacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile oynanan derbi mücadelesinde omuzundan sakatlanan Tolga yerine maça Cenk ile başlayacak olan Beşiktaş'ta, son haftalarda eleştiri oklarına hedef olan Necip yerine de sağ bekte İsmail Köybaşı görev alacak.

Haberin Devamı

Partizan ise grupta galibiyetle tanışamazken 1 maçtan beraberlike ayrıldı 2 maçta mağlup oldu. Grupta henüz gol sevinci de yaşayamayan Sırbistan temsilcisi kalesinde ise 6 gol gördü. Partizan'da Sloven futbolcu Branko Ilic ise sarı kart cezası nedeniyle bu karşılaşmada görev alamayacak.


UEFA'DAN 'ARNAVUTLUK UYARISI'
UEFA, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Partizan’ı konuk edecek olan Beşiktaş’ı uyardı. Yazılı uyarıda; Belgrad’da oynanan Sırbistan-Arnavutluk maçı hatırlatılarak; İstanbul’daki maçta benzeri olayların yaşanmaması için azami dikkat istendi. Maça, Kosova’nın Arnavutluk topraklarına dahil edilmesini temsil eden bayrakların alınmaması konusunda özel uyarı yapıldı.

Haberin Devamı

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER - TIKLA İZLE

Beşiktaş 2 - 1 Partizan (Maçın geniş özeti ve goller - İzle)


“GÜVENLİK ARTTIRILSIN”

UEFA’nın Beşiktaş’a yaptığı uyarının dışında, Partizan kulübü de tehditkâr bir karara imza attı. Sırp yetkililer kendilerine normalin dışında bir tepki olması durumunda; sahaya çıkmama veya sahadan çekilme gibi çok iddialı eylemlerde bulunabileceklerini beyanında bulundular. Bunun üzerine de UEFA, Beşiktaş yönetiminden ‘en üst düzeyde güvenlik önlemi’ istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!