Bedelli askerlik çıkacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik çıkacak mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 11:10

Yüzbinlerce kişinin beklediği bedelli askerlik için Genelkurmay Başkanlığı’ndan “Rafa kaldırıldı” açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlara verdiği brifingte, bedelli askerliğe karşı 3 neden öne sürerek, uygulamanın olumsuz taraflarını açıkladı. Başkanlık, Doğu bölgesindeki karışıklığın devam ettiğini ve böyle bir dönemde bedelli askerlik uygulamasının yapılmaması gerektiğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Silahlı kuvvetlerimizin imkan ve kapasitesine göre de bedelli konusunda da Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldikçe bu konuları ele alıyoruz. Bu çerçevede de yeni bir gelişme olduğunda paylaşılır ancak bölgedeki konjonktür herkesçe malum. Hepimiz bu perspektifi de göz önünde bulundurarak atılabilecek adımları birlikte değerlendireceğiz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, yapılan toplantının ana gündeminin bu olmadığını da kaydetti.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, bu ve benzeri spesifik konuları Orgeneral Özel ile her zaman görüştüklerini belirterek, "Gerektiğinde Milli Güvenlik Kurulu'nda ve diğer alanlarda da bunlar ele alınıyor ama bugün üzerinde durduğumuz konu, kurumsal olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin en etkin, en esnek ve gelişmiş kapasiteyle dünya ölçeğinde en üst kapasiteye sahip silahlı kuvvetler arasına girmesi için önümüzdeki dönemde atılacak adımlardır" dedi.

BAKMADAN GEÇME!