"Biz söyledik ama.."

Güncelleme Tarihi:

Biz söyledik ama..
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:21

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Torba Yasa’da SGK pirim borçlarının 3 yıl değil 5 yıl içinde ödenmesi için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e talepte bulunduklarını belirterek, "Bize TOBB Başkanı Patron’a söylesin’ dedi. Söyledik ama yine 5 yıla çıkaramadık" dedi.

Haberin Devamı

SGK İl Müdürü Engil Bilgili ile SGK İstihdam Teşvikleri Daire Başkanı Bekir Hançer İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun hakkında bilgi verdi. Açılışta konuşan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, SGK prim borçlarında ödemelerin 3 yıl değil 5 yıl içinde yapılması için o zamanki Başbakan Erdoğan’a iletilmek üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini söyledi. Maliye Bakanı’na, "Esnafımızın birikmiş borcu çok. Devletimiz ise bu borçları 3 yılla sınırlandırıyor bari 5 yıl yapın’ dedik Maliye Bakanımız de cevaben ’Buna karşı değilim. Ama TOBB Başkanı Başbakan Erdoğan’a söylesin’ dedi; biz de çok umutlandık. Konuyu iletme şansı bulduk ve bize ’Tamam’ denildi. Çıkan sonuca baktığımızda yine 5 yıl çıkmadı. Yasa bu açıdan bir tortu bırakacaktır. Adil de olmadı" dedi. Sigorta ve vergi borçlarının epey ağır olduğuna dikkat çeken Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Borcunu zamanında ödeyenler için ne yazık ki bir teşvik gelmedi. Umarız bu yapılır. Maliye Bakanımıza bu konuyu dile getirdiğimizde ’Bana indirimle gelmeyin. Gelecekseniz de yerine ne koyacağınızı söyleyin’ diyor. Böyle bir mantık içinde."

İCRALAR BAŞLAYACAK

SGK İzmir İl Müdürü Engin Bilgili de maden işçilerinden, yurtdışında çalışan sigortalılara ve ev hizmetinde çalışanlara kadar geniş bir yelpazede önemli değişiklikler yapıldığını söyledi. Devletin idari para cezalarının da yarısından vazgeçtiğinin altını çizen Bilgili, SGK’ya olan prim borçlarının da 3 yıl içinde ödenebileceğini kaydetti. Yapılandırmaya yoğun talep olduğunu kaydeden Bilgili, "Bu kadar çok talebi sistemsel bir sıkıntıdan dolayı anında cevaplayamıyoruz. Talepleri alıp sonra dönüş yapıyoruz. Buradan borçlulara da son gün olan 31 Aralık’ı beklememelerini tavsiye ediyorum. Müracaatlar bitince cebri takipleri başlatacağız. İlerde icra takibi nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için borçlarını yapılandırsınlar" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!