‘Kesin ihraç’la disipline

Güncelleme Tarihi:

‘Kesin ihraç’la disipline
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 02:03

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum için “Parti bütünlüğünü sarsan tutum içine girmiş olduğu” gerekçesiyle, “CHP’den kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilmesi” kararı aldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 5-6 Eylül tarihli kurultay öncesi Hürriyet’e, “Yumruğumu masaya vuracağım. Her zaman farklı söylemlere saygı duydum ama partinin kamuoyunda güvenilirliğini sarsacak söylemlerde bulunanlara da bu kurultaydan sonra izin vermeyeceğim” demişti. Batum’un YDK’ya sevkine ilişkin kararın MYK gündemine alınmasına onay veren Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı, ‘Yumruğunu masaya vuruşunun’ ilk örneği olarak görülüyor.
Edinilen bilgilere göre bazı il örgütlerinden gelen “Batum’un disipline sevk edilmesi” istekleri, Gürsel Tekin tarafından Kılıçdaroğlu’na iletildi. Kılıçdaroğlu’ndan “MYK’da değerlendirelim” onayı alan Tekin, MYK’nın gündemine “Süheyl Batum’un durumunu” aldı. Değerlendirmeler sonucunda oybirliğiyle “Batum’un YDK’ya sevk edilmesi kararı” çıktı.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Batum'un YDK'ya sevk edilmesini doğru bulmadığını belirterek, "Bu ateşin üzerine benzin dökmek gibi bir şey 'Çektim kılıçları sizi disipline veririm. Asarım, keserim' şeklindeki yaklaşımlar doğru değil" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!