Putin dünyanın en güçlü ismi

Güncelleme Tarihi:

Putin dünyanın en güçlü ismi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 09:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikan Forbes dergisinin hazırladığı “dünyanın en etkili isimleri” listesinde ilk sırada gösterildi. Rus lider geçen yıl da aynı listede birinci olmayı başarmıştı

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama en etkili isimler listesine ikinci sıradan girdi. Forbes’dan yapılan açıklamada, “Oyların çoğunluğu dünyanın en güçlü isimleri listesinde bu yıl da Rusya Devlet Başkanı'na gitti. Ardından Obama ve üçüncü en etkili isim de Çin lideri Xi Jinping oldu.” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in en etkili isim olarak yeniden seçilmesinde, Ukrayna’da yaşanan iç savaş sürecinde Kırım’ın Rusya’ya bağlanması, Çin’le 70 milyar doları bulan doğalgaz anlaşması imzalaması etkili oldu. Rusya’nın nükleer gücü ile birlikte enerji zengini ülke vurgusu daha öne çıkmaya başladı.

Geçen yıl da Forbes dergisinin en güçlü isim seçtiği Rus lider, 2012’de üçüncü etkili isim olmuştu. ABD Başkanı Obama 2012’de birincilik koltuğuna oturmuştu.

Katolik Kilisesi Papa Francis’in dördüncü olduğu listede Almanya Şansölyesi Angela Merkel beşinci oldu. Listeye Rusya’dan petrol devi Rosneft’in Başkanı İgor Seçin 42’inci sıradan, Rus doğalgaz devi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller de 47’inci sıradan girdi. Rusya’nın Özbek asıllı en zengin iş adamı Alişar Usmanov 61’inci en etkili isim oldu.

Forbes’un listesine Türkiye’den bir isim giremedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!