Petkim ilk 15'e girdi

Güncelleme Tarihi:

Petkim ilk 15e girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:11

İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde hizmet veren Petkim, Borsa İstanbul tarafından ilk kez kurulan Sürdürülebilirlik Endeksi’ne seçilen 15 şirket arasında yer aldı. Değerlendirme halka açık şirketlerin çevre, sosyal sorumluluk, iş sağlığı ve güvenliği, kurumsal yönetim, şeffaflık gibi konulara yaklaşımı üzerinden yapıldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin tek petrokimya hammadde üreticisi Petkim, Borsa İstanbul tarafından ilk kez kurulan Sürdürülebilirlik Endeksi’ne seçilen 15 şirket arasında yer aldı. BIST Sürdürülebilirlik Endeksi adı altında takip edilecek şirketlerin 4’ü banka, 2’si holding, 3’ü perakende ve komünikasyon olurken 6’sı da sanayide faaliyet gösteriyor. Borsa İstanbul ile Ethical Investment Research Services Limited (EIRIS), BIST 30 kapsamındaki şirketlerin kamuya açık bilgileri üzerinden çevre, sosyal sorumluluk, iş sağlığı ve güvenliği, kurumsal yönetim, şeffaflık gibi konulara yaklaşımlarını değerlendirerek endeksin oluşmasını sağladı. Endeksin tanıtımını İstanbul Sanayi Odası Odakule Binası’nda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan yaptı.

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, son yıllarda 150’ye yakın şirketin Sürdürülebilirlik Raporu açıkladığını söyledi. Tüketicilerin şirketlerden beklenti ve taleplerinin arttığını kaydeden Korkut, "Sürdürülebilirlik önem kazanıyor. Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almak şirketlere sadece tüketici karşısında avantaj sağlamıyor. Bunun yanı sıra dünyada rekabet avantajı, yabancı yatırımcılar karşısında itibar, şeffaflık getiriyor. Çünkü artık büyük fon sahipleri kredi kullandırmak için sürdürülebilirlik raporlamasını şart koşmaya başladılar. Bu çalışmaların ölçülmesi de borsalardaki sürdürülebilirlik endeksiyle yapılıyor. Endeks, şirketlere kurumsal sürdürülebilirlik performanslarını yerel ve küresel anlamda karşılaştırma imkanı verecek. Endeks yatırımcıların sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt edip bu şirketlere yatırım yapmalarını sağlayacak bir araç olacak. Endeksin diğer bir amacı ise Türkiye’de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki bilginin artmasına katkı sağlamak" dedi.

Haberin Devamı

Son 15 yılda çevre yatırımlarına 200 milyon doların üzerinde kaynak aktardıklarını söyleyen Sadettin Korkut, özelleştirme sonrası yılda ortalama 100 milyon dolar düzeyindeki yatırımda çevreye ve verimliliğe yönelik iyileştirmelerin önemli pay aldığını vurguladı. Fabrika bacalarının 24 saat online olarak izlenebilecek düzeyde olduğunu açıklayan Korkut, "İş güvenliği ve sağlığı açısından çok önemli bir sektördeyiz. Bu konuda uzun yıllara dayalı bir tecrübe ile hareket ediyoruz. Spordan eğitime sosyal sorumluluk kapsamında ülkemize ve içinde bulunduğumuz bölgeye katkı sağlıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!