Esnafın cebini rahatlatan protokol

Güncelleme Tarihi:

Esnafın cebini rahatlatan protokol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:07

Ankara Kuaförler, Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası ve Bey OSGB arasında imzalanan protokol ile Başkent’teki kuaför, manikür ve güzellik salonu esnafı, çalıştırdığı her iş güvenliği uzmanı ve sağlık personeli için bin TL yerine 1 TL ödeyecek.

Haberin Devamı

Tehlikeli sınıf statüsünde olması nedeniyle iş güvenliği uzmanı veya sağlık personeli bulundurma zorunluluğu bulunan kuaför, manikür ve güzellik salonu esnafının ortak sağlık ve güvenlik biriminden yararlanması amacıyla Ankara Kuaförler, Güzellik Salonları İşletmecileri ve Manikürcüler Esnaf Odası (AKGO) ile Bey OSGB arasında anlaşma imzalandı.
Ortak sağlık güvenlik birimi ve danışmanlık hizmeti veren Bey OSGB şirketi Genel Müdürü Özlem Yaylagül ile AKGO Başkanı Bülent Erdoğan’ın imzaladığı protokol sayesinde Ankara’daki kuaför, manikür ve güzellik salonu esnafı; kişi başı bin TL’ye istihdam etmesi gereken iş güvenliği uzmanı veya sağlık personeli hizmetini, Bey OSGB’den 1 TL’ye alabilecek.

1000 TL YERİNE 1 TL ÖDEYECEKLER

Ankara’daki tüm kuaför, manikür ve güzellik salonu esnafınının yararına olan bir projenin altına imza atıldığını belirten AKGO Başkanı Bülent Erdoğan, “Esnafın cebinden personel başına bin lira çıkacakken, yaptığımız görüşmelerle bunu kuruş hesabına indirdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile görüşerek Ankara esnafının, bu ödemenin altından kalkamayacağını anlattık ve Bey OSGB ile bu projeyi hazırlayarak çözüm ürettik” dedi. Yaylagül ise, esnafa yararlı bir projede bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Kişi başı bin liraya mal olması gereken işi 150 liraya karşılıyoruz. Bu ücretin de 100 lirasını devlet karşılayacağı için 10 personel için ödemeleri gereken tutar kişi başı 50 kuruş ila 1 lira arasında değişecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

CEZASI 5 BİN TL

Öte yandan bu yasa kapsamında iş yerinde kendisi dışında 1 işçi çalıştırdığı halde iş güvenliği uzmanı veya sağlık personeliyle ya da bir ortak sağlık güvenlik birimi ve danışmanlık hizmeti şirketiyle anlaşma yapmayan esnaf, personel başına 5 bin lira ceza ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!