Çinli firma Kazan’ı seçti

Güncelleme Tarihi:

Çinli firma Kazan’ı seçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 01:16

Çinli hızlı tren, lokomotif ve vagon üreticisi China Noroth Railways firması, Türkiye'deki hızlı tren yatırımlarına talip oldu. Kazan’da fabrika kurmayı planlayan firma yetkilileri ilçede incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’de hayata geçirilecek olan hızlı tren projelerine talip olan Çinli hızlı tren, lokomotif ve vagon üreticisi China Noroth Railways, Kazan’da kuracağı fabrika ile Türkiye'nin yanı sıra Ortadoğu, Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Afrika'daki yatırımlara üretim yapmayı planlıyor. İhracatı Kazan üzerinden gerçekleştirmek istediklerini belirten firma yetkilileri, Türkiye'yi firmanın dünyaya açılan üssü olarak gördüklerini belirtti. Kazan'da fabrika için uygun arazi araştıran firma sorumluları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Maliye Bakanlığı yetkilileriyle biraraya geldi.

200 KİŞİYE İSTİHDAM

Yatırımlarını Kazan'da değerlendirmek istediklerini belirten China Noroth Railways firmasının proje müdürü Liu Gang ve beraberindeki yetkililer, Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten Kazan ile ilgili bilgi aldı. 350 dönüm arazi üzerinde konuşlandırılacak fabrika için ilk etapta 200 kişiye istihdam sağlanacağı belirtildi. Yer konusunda açıklama yapmayan yetkililer ihalelerin sonuçlanmasının ardından fabrika için ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!