Kısa film projem için destek bekliyorum

Önümüzdeki temmuz ayında kadın cinayetleri konusunda kısa bir film çekeceğim.

Haberin Devamı

Filmin bütçesini karşılayabilmek için iş dünyasından ve vakıflardan yardım istiyorum

Merhaba Güzin Abla, ben bir dizide yönetmen yardımcısıyım. Önümüzdeki temmuz ayında Kapadokya’da bir kısa film çekeceğim. Konusu günümüzden 5 bin yıl sonra, gelecekte geçen bir cinayet, buna engel olmayan hatta sebep olan bir devlet ve buna tanık olan çocuğun geçmişe olan çağrısı.
Filmimin senaryosu, Kültür Bakanlığı Sinema Destek Kurulu’na gönderildi. Fakat oradan gelecek destek bütçemizin ancak yüzde 50’sini karşılıyor. Sizden ricam bu konuyla ilgilenebilecek vakıflara ulaşmama yardımcı olmanız. Teşekkürler...

Rumuz: Fakir Yönetmen

Bu konuya uzun zamandır değinmek istiyordum, bana bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür borçluyum. İnanıyorum ki bu konuda size destek olmak isteyenler çıkacaktır.
Ben de bu arada kadın cinayetleri konusunda içimde birikenleri paylaşmak istedim. Ülkemizde kadın cinayetlerinin giderek arttığının herkes farkında. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve bakanlık yetkilileri, sanırım durumun aciliyetini görmezden geliyorlar.
Ülkemizde bu alanda ciddi bir mücadele veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2014 yılının ekim ayında hazırlamış oldukları verilere göre 29 kadın kardeşimizi sadece bu ay içinde kaybettik.
Cinayetlerin en büyük nedeninin ise kadınların eşlerinden boşanmak istemeleri olduğunu görüyoruz.
Ekim ayında Bakan Ayşenur İslam kadın cinayetleriyle ilgili iki açıklama yaptı.
Bu açıklamaların ilkinde kadın cinayetlerini kınayan ve “insanlık suçu” olarak değerlendiren İslam WEF raporunun hemen ardından basına yaptığı açıklamada “İnsanlık suçu” nun gereği olan ağır cezayı kenara bıraktı ve “erkekleri rehabilite” etmeliyiz dedi.
Kadınların boşanmak istedikleri için öldürüldükleri ülkemizde Bakanın çözüm önerisi boşanmayı zorlaştıran “güçlü aile” modeli yaratmak oldu.
Bana kalırsa, güçlü aile yaratmak için, önce kadını korumak ve onu güçlü kılmak gerekli. “Aileyi yaşatan ve koruyan kadındır” gerçeğini unutmamalıyız.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları