Rusya, iPhone'u Yasaklıyor

Güncelleme Tarihi:

Rusya, iPhoneu Yasaklıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 13:15

Amerika Birleşik Devletleri ile her daim kavgalı olan Rusya ilginç bir işe imza atmak üzere. Gelen haberlere göre ülkede çok yakın bir zamanda iPhone ve iPad yasağı başlayacak.

Haberin Devamı

Amerika'nın politik kabusu Rusya hiç beklenmedik bir işe girişiyor. Raporlara göre hükümet yetkililerinin verdiği kararlar neticesinde Apple'ın akıllı telefon serisi iPhone ve tablet serisi iPad ülke genelinde satıştan çekilecek ve kullanımına yasak getirilecek. Bu şaşırtan atılımın başlangıç tarihinin ise Yılbaşı dönemi olacağı söyleniyor.

Geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'ta yer alan Steve Jobs anıtına yapılan saldırının da küçük bir işaret olabileceği konuşulurken, asıl sebebin ülke güvenliği olduğu belirtiliyor. Rus basınında yer alan habere göre iCloud bulut hizmetini içeren her bir cihaz ülke genelinde satışa çıkamayacak ve hatta kullanım dışı bırakılacak.

Ülke güvenliği öne çıkartılıyor

Bu önemli yasak için gösterilen gerekçe, iCloud servisinin bünyesinde barındırdığı kullanıcı verilerini Rusya'da değil de Amerikan topraklarında saklıyor olması. Bir başka deyişle Rusya, Rus halkının en ufak bir verisinin dahi Amerika'nın eline geçmesini istemiyor. Bu ister bir telefon numarası olsun, ister bir not, isterse birkaç video.

Haberin Devamı

Apple böylesi bir yasak karşısında Rusya'da özel server'lar açabilir ancak bu şirket için ciddi bir yatırım anlamına gelecektir. ShiftDelete'in haberine göre,öte yandan hükümetin tüm Apple ürünlerine yasak getirme ihtimali de konuşuluyor. Kısacası Amerikalı markayı önemli bir pazar yüzünden sıkıntılı günler bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!