Bonzaiye hayır yazıp altında uyuşturucu satmışlar

Güncelleme Tarihi:

Bonzaiye hayır yazıp altında uyuşturucu satmışlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 12:49

Uyuşturucu karşıtı eylemlere sahne olan Üsküdar Selamsız Mahallesi'nde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 33 torbacı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yedi aylık takipte torbacıların duvarlara uyuşturucu karşıtı yazılar yazarak, yazıların altında uyuşturucu sattıkları belirlendi. Gözaltına alınanlar arasında, torbacı babanın torbacı yaptığı 11 yaşındaki bir çocuk da yakalandı.

İstanbul Narkotik Polisi(İNP), uyuşturucu karşıtı eylemlerin yapıldığı Üsküdar Selamsız Mahallesi'ne yönelik 7 ay önce planlı bir çalışma başlattı. Yapılan telefon ve fiziki takipte, mahallede uyuşturucu satan torbacılar bir bir belirlendi. Takipte, torbacıların uyuşturucu satışlarını perdelemek için duvarlara uyuşturucu karşıtı yazılar yazdıkları, bu yazıların altında da başta bonzai olmak üzere uyuşturucu sattıkları belirlendi.

Bonzaiye hayır yazıp altında uyuşturucu satmışlar


BACAĞINI KIRDI

Haberin Devamı

Yapılan tespitlerin ardından Özel Harekat Timleri ve polis helikopteri eşliğinde dün sabah saatlerinde operasyon başlattı. Çok sayıda adrese giren ekipler 33 torbacıyı gözaltına aldı. Operasyonu farkederek evinin ikinci kat balkonundan aşağı atlayarak kaçmaya çalışan S.Ş bacağını kırdı. S.Ş, polislere, "Aranmam vardı onun için kaçmaya çalıştım" dedi. Operasyonda, bacağını kıran S.Ş'nin 11 yaşında uyuşturucu sattırdığı oğlu M.Ş de yakalandı. Aramalarda, 74.64 gram bonzai, 46.45 gram esrar, 70.28 gram kokain, 15 mermi, 1 adet el bombası ve 4060 paket sigara ele geçti. Evinde seri numaraları silinen el bombası bulunan K.B.S, 20 sene önce ölen eşinden kaldığını söyledi. 32 kişinin Narkotik Şube'deki sorgusu sürerken, 11 yaşındaki M.Ş Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bonzaiye hayır yazıp altında uyuşturucu satmışlar

KÜVETİN ALTINDAN 2 MİLYON LİRALIK KOKAİN ÇIKTI

İNP ekipleri, geçtiğimiz Cuma günü Üsküdar, Esenyurt, Çekmeköy, Ümraniye, Avcılar, Bahçelievler ve Sancaktepe'de belirlenen adreslere girdi. Operasyonda, bir operasyonda ele geçen bu yılın en yüksek miktarı olan 13 kilo 958 gram kokain, 244 gram esrar, 260 adet ecstasy, 2 tabanca, 3 şarjör, 153 mermi, 1 hassas terazi, 35.750 lira, 150 euro, 400 dolar, 2 sahte nüfus cüzdanı, taş kokain yapımında kullanılan 64 adet amonyak maddesi ele geçti. Ele geçen uyuşturucu ve paralar Çekmeköy'deki küvetin altından çıktı. Uyuşturucu ve değişik suçlardan sabıkaları bulunan 5 kişi yakalandı, 3'ü tutuklandı. Ele geçen kokainin 2 milyon lira değerinde olduğu belirtildi.

BOŞANDIĞI EŞİNİN EVİNDE GİZLEMİŞ

Haberin Devamı

İNP ekipleri, dün gelen bir ihbar üzerine Üsküdar'da bir evi bastı. Evde yapılan aramada, 5 kilo 660 gram esrar, 885 gram hint keneviri, 189 adet ecstasy hap, 14 gram bonzai ve hassas terazi ele geçti. Gözaltına alınan S.K'nın uyuşturucudan 14 ay cezaevinde kaldığı, 2 ay önce tahliye olduğu, uyuşturucuları da boşandığı eşinin evinde gizlediği anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!