Ecevit'in mezarında birlik mesajı

Güncelleme Tarihi:

Ecevitin mezarında birlik mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 12:15

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit ölümünün 8’inci yılında anılıyor.

Haberin Devamı

Ecevit’in mezarında da tören düzenlendi. Törene CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP genel Başkanı Masum Türker, milletvekilleri ve partililer katıldı.

Mezar başında dua okuyan hocanın birlik beraberlik mesajları vermesi ve Kılıçdaroğlu ile Türker’e bakarak, “O kadar mutluyum ki kimse anlayamaz. Bir ve beraber olmalıyız” demesi dikkat çekti.

Önceki yıllarda yapılan törenlerde DSP’liler CHP’lilerden yaklaşık 40 dakika önce anma töreni yapıyordu. DSP’lilerin ayrılmasının ardından CHP’liler gelerek Ecevit’i mezarı başında anıyorlardı.

Bu yıl ilk kez Masum Türker CHP’lileri de gelmesini bekledi ve CHP’liler ile birlikte dua ettiler.

Ecevitin mezarında birlik mesajı

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU DA BİRLİK ÇAĞRISI YAPTI

Kılıçdaroğlu da Bülent Ecevit'in anarken, birlik çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, "Görevimiz onun açtığı yoldan ilerlemek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak. Bunu kuşkusuz bölünerek, ayrışarak değil, bir araya gelerek yapmak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Genel Başkanımız Bülent Ecevit siyasal tarihimizin çok önemli bir simgesidir. Onunla siyaset ahlakı, Onunla siyaset mütevazi olmayı, Onunla siyaset dürüstlüğü öğrenmiştir. Onunla siyaset karşılıklı bir araya gelmeyi, konuşmayı ve tartışmayı bize öğretmiştir. O bir devlet adamıydı. Kendi ülkesinin ve halkının çıkarlarını sonuna kadar savunan birisiydi. Halkın gönlünde o halkın Karaoğlan'ıydı. Halkın bağrına bastığı bir siyasetçiydi. Kendisinden birisi olarak görürdü onu. Mütevazi yaşadı, düzgün yaşadı. Bütün amacı halkına hizmet etmekti. Son nefesine kadar da halkına hizmet etti. Bizim görevimiz siyasal tarihimizin yetiştirdiği bu ender insana layık olmak. Onun ilkeleri bugün içinde geçerli, dünde geçerliydi, gelecek içinde geçerli. Çünkü o diyordu ki, bu topraklarda dünyada ne ezen olsun, ne ezilen olsun. İnsanca, hakça bir düzen olsun diyordu. Bugünde aynı kurallar geçerli. Sadece Türkiye'de mi? Hayır. Bütün dünyada geçerli" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Onun en büyük özelliklerinden biriside halkın içinden çıkan, halkına kulak veren ve halkın beklediği ama kendisi içinde, halk içinde çok önemli olan kuralları yaşama geçirmesidir. Bunu yaptı. Emeğe değer verdi, alın terine değer verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı dönemde 12 Eylül askeri darbesiyle işçilerin ellerinden alınan pek çok hakkı Bülent Ecevit verdi. Sendikal yaşamı, alın terini, emeği, emeğin önemini o bu topluma öğretti. Bizim görevimiz onun açtığı yoldan ilerlemek. Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştırmak. Bunu kuşkusuz bölünerek, ayrışarak değil, bir araya gelerek yapmak zorundayız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Ecevit hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin, hem Demokratik Sol Parti'nin Genel Başkanlığını yaptı. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullar birlikte hareket etmemizi zorunlu kılıyor. Beraber olmamızı zorunlu kılıyor. Bu ülkenin bütün aydınları, bütün emekçileri, bütün işçileri çağdaş uygarlık yolunda katkı vermek isteyen her kesimin desteğine ihtiyacımız var. O az öncede ifade ettiğim gibi halkın Karaoğlan'ıydı. Bizimde devlet adamımız, bizim önderimiz, bizim liderimiz. Sosyal demokraside, sosyal demokrasiye Türkiye'de kan veren liderimiz. O nedenle onu mezarının başında saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz, nur içinde yatsın diyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!