Amerika Birleşik Devletleri bu adamı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Amerika Birleşik Devletleri bu adamı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 12:14

Amerika bu adamı konuşuyor… Emekli banka müdürü Ed Hale ünlü Amerikan televizyonu CBS'e bağlı kuruluş WJZ’ye verdiği bir röportajda 1991 yılından 2001 yılına kadar CIA casusu olarak çalıştığını söyledi. Hale 90'lı yıllarda Usame Bin Ladin'in de izini bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

First Mariner Bank isimli bankanın emekli CEO’su olan Hale, “Gizli kimliğim çok sağlamdı. Dünyanın her yeriyle etkileşim halendeydim. Bir insanı Amerika’dan gizlice Özbekistan’a, Afganistan’a gönderebiliyordum” dedi. Hale’in El-Kaide’nin eski lideri Usama Bin Ladin’i yakalama konusunda da bazı çalışmalar yürüttüğü biliniyor. Fakat Bin Ladin o zaman 11 Eylül saldırıları gerçekleşmediği için dünya çapında tanınmıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri bu adamı konuşuyor
USAME BİN LADİN ÖLDÜRÜLDÜ, CESEDİ DENİZE GÖMÜLDÜ

90'LARDA İZİNİ BULMUŞTUK

Hale Bin-Ladin’le ilgili olarak, “90’larda Bin Ladin’in izini bulmuştuk. İsmen kendisini biliyordum ama yüzünü hiç görmemiştim” dedi. 11 Eylül saldırılarından sonra kısa bir süre sonra Hale CIA’den emekli oldu. Hale aynı zamanda ABD’de Baltimore Blast isimli bir salon futbolu takımının da sahibi. CIA ise bir dönem Ed Hale isimli bir ajanları olduğu bilgisini teyit etmedi.

Amerika Birleşik Devletleri bu adamı konuşuyor
USAME BİN LADİN'İN OYUNCAĞINI YAPTILAR

Haberin Devamı

BÜYÜK BİR BANKA DEĞİL

First Mariner Bank ABD'nin büyük bankalarından biri değil. Baltimore bölgesinde bulunan banka 2012'nin ilk çeyreğinde 1.8 milyon dolar kar elde etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!