"Savaştan beter"

Güncelleme Tarihi:

Savaştan beter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 01:12

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, kaçak göçmenlerin denizlerde hayatını kaybetmesini ’savaştan beter’ olarak niteledi. Öztürk, "Nerede hata var bulamıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Deniz Ticaret Odası(DTO) İzmir Şubesi Meclis toplantısı Yusuf Öztürk Başkanlığında yapıldı. 2,5 saat süren oturumda DTO’nun 2015 yılı taslak bütçesi 12 milyon 665 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. 2011 yılında 546 göçmen yakalandığını belirten Öztürk, "Bu rakam 2013 yılında 8 bin seviyelerine çıktığını görüyoruz. bölgedeki şiddet devam ettikçe bu rakam daha da artacak. Diğer ülke vatandaşlarının yanında sadece Suriye’den Nisan 2014 itibarıyla avrupaya sığınma talebinde bulunan 96 bin kişi var. Ekim sonunda Ege’de 2-3 günde 292 göçmen yakalandı. Son olarak İstanbul’daki faciayı herkes biliyor. Sahil Güvenlik birimleri yasadışı göçmen trafiğinin durdurulması konusunda inanılmaz çalışmalar yapıyor ve bunların daha da çok üzerinde duracak. Biz de takip ediyoruz. Nerede bir hata var bunu bir türlü bulamıyorum. Gerçekten bana göre savaş gibi birşey" dedi.

Haberin Devamı

YATIRIM PROGRAMI SEVİNDİRİCİ

Başkan Öztürk, "2015 yılı için yatırım programı Resmi Gazete’de yayınlandı. Genel anlamda düşündüğümüzde Türkiye açısından güzel haberler var. Öncelikle kıyı yapılanması, ana limanların hayata geçirilmesi ile denizlerin emniyetli ve sürdürebilir çevrenin yaratılması için gerekli yatırımların yapılacağı ifade ediliyor" dedi. DTO İzmir Şube Başkanı Kaptan Savaş Ercan da İzmir Kruvaziyer Limanı’nın TCDD, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası’nın işbirliği ile yeni turizm sezonuna hazırlanması gerektiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!