Ankara ve İzmir'de MERS şüphesi

Güncelleme Tarihi:

Ankara ve İzmirde MERS şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 00:28

Ankara ve İzmir'de iki kişi MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı. İzmir'deki hastanın hastaneye yatırılmak istemediği ve uzun süre doktorların iknasından sonra tedaviyi kabil ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Ankara'da hacdan dönen arkadaşını ziyaret eden ismi belirtilmeyen bir kişi, yüksek ateş ve baş ağrısı şikayetiyle Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Hasta MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alınırken, hastane çalışanları da maske takarak önlem aldı.

Hastadan alınacak kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Merkezine gönderildi.

İzmir'de de MERS virüsü şüphesiyle bir kişi tedavi altına alındı. Yüksek ateş şikayetiyle Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran ve kısa süre önce hacdan döndüğü öğrenilince MERS virüsü şüphesiyle tedavi altına alınan 65 yaşındaki E.A'nın, anestezi yoğun bakım ünitesindeki negatif basınçlı izole odada bakımının sürdüğü öğrenildi.

Hastane yetkilileri, hastanın ilk tetkiklerinde MERS virüsü bulgularına rastlanmadığını, tedbir olarak yatırıldığı, kesin teşhis için boğazından alınan sürüntü örneğiyle ilgili ileri tetkik sonuçlarının beklendiğini bildirdi.

Öte yandan E.A'nın, hastanede MERS virüsü şüphesinin kendisine aktarıldığı, yatırılmak istenmesini önce kabul etmeyerek hastaneden ayrılmak istediği, doktorların hastane bahçesinde kendisini ikna etmesinin ardından hastaneye yatmayı kabul ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!