Padişah bozuntusu saray yaptırıyor

Güncelleme Tarihi:

Padişah bozuntusu saray yaptırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakanlık binası olarak inşasına başlanan, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılmasına karar verilen Atatürk Orman Çiftliği sınırları içindeki 1 milyar 370 milyon lira maliyetli yerleşkeye, “3 milyon insan işsizken padişah bozuntusu birisi kendisine saray yaptırıyor” sözleriyle tepki gösterdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BÖLÜNÜRSEK BİRİLERİ YUTAR

“(Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifasıyla başlayan ‘İstifalar devam eder mi’ tartışmalarıyla ilgili) Bu iktidar bitmiştir. Lüks içinde yaşıyorlar. Gırtlaklarına kadar dolarlara boğulmuş durumdalar. Kavga etmek de ayrışmak da doğru değil. Bölünürsek birileri gelir yutar. Bölünmezsek hep beraber kazanırız. Adres belli, halkın partisi, CHP. Yolsuzluk yapmayan, her kuruşun hesabını veren, kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyen, kimsenin inancıyla, etnik kimliğiyle uğraşmayan, bir siyasal oluşum var, adı CHP.

YÜZDE 1915 FARK

Kaçak sarayda yapılan yolsuzluk rakamlarını vereceğim. Bu rakamlar TBMM adına kamu hesaplarını denetleyen Sayıştay denetçilerinin raporlarındaki bilgiler. Yapılan iş, makineyle yumuşak ve sert toprak kazınması... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği fiyat metreküp itibarıyla 310 lira. Müteahhide ne veriyorlar biliyor musunuz, yüzde 1120 fazlasıyla veriyorlar. Çakıl serilmesi yüzde 1915 lira fiyat farkıyla verilmiş. 300 dozlu beton yüzde 230, 200 dozlu grobeton yüzde 230, düz yüzeyli beton kalıbı yüzde 254, kum çakıl dolgusu yüzde 516, sert küskülük kazılması yüzde 980 farkla...

Haberin Devamı

1000 ODALI SARAY

Bakın İngiltere Başbakanı nerede oturuyor, Amerikan Başkanı nerede oturuyor, Putin nerede oturuyor, bakın Bülent Ecevit nerede oturdu. Kul hakkı yememek zorunda devleti yöneten adam. En büyük günah. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum: En büyük günahı işleyene neden oy veriyorsun? ‘Efendim çalıyor ama işte yapıyor.’ Müslümanlık’ta böyle bir kural yok. Çalmayacaksın adam gibi de iş yapacaksın. ‘Hırsız var’ diye bağırın, onlar zaten itiraz etmiyorlar. Afyonlular çağrı yapmışlar, ‘Aman dikkatli olun hırsızlar bölgeye geldi’ diye. Yoksul insanların vergileriyle kendine bin odalı saray yaptırıyorsun. O sarayı CHP iktidarında ODTÜ’ye tahsis edileceğiz. Türkiye’nin bu iktidardan kurtulması lazım, demokratik yollardan. Sandığa gideceğiz ve bitireceğiz.”

Ermenek görüntüleri ağlattı

Padişah bozuntusu saray yaptırıyor

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, Ermenek’teki maden faciasında sorumluların ortaya çıkarılması istedi. Kılıçdaroğlu, mahsur kalan işçilerin acılı ailelerinin yaptığı açıklamaları da barkovizyondan izletti. Madende mahsur kalan oğlu Tezcan Gökçe’nin eve dönüşünü bekleyen 75 yaşındaki Ayşe Gökçe’nin, “Oğlum yüzme de bilmezdi. Suyun içinde ne yaptı. Gitti mi benim oğlan şimdi” sözleri üzerine salondakiler gözyaşlarına hâkim olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!