Koridor vatana ihanet

Güncelleme Tarihi:

Koridor vatana ihanet
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:26

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak ve Suriye sınırındaki olaylara ve hükümetin politikasına değinerek, “Tehdit kırmızı sınırı geçmiştir. Peşmergeye alan ve koridor açmak kesinlikle vatana ihanet suçudur. Ey Davutoğlu, sen orada burada kamu düzeni derken vatan toprakları çiğnendi. Ağabeyin Barzani, Erbil’den füzelerle geldi; bunu kendine yedirebildin mi?” diye sordu.

Haberin Devamı

Bahçeli, parti grubunda özetle şöyle konuştu: “AKP, PKK için adeta kanlı çekilişten çıkmış ödül gibidir. Doğu ve Güneydoğu kamu gücünden arındırılmaktadır. Kırmızı Kitap’ı kaleme alanlar, Türkiye’nin üzerine kırmızı kalem çekmek üzeredir. Gerek Cumhurbaşkanı, gerek Başbakan çözümle neyin amaçlandığını açık açık Türk milletine anlatmalıdır. Sayın Erdoğan, Sayın Davutoğlu; birileri sizi tehdit mi ediyor? Bilmediğimiz açıklarınız var da kullanılıyor, şantaj altında mı tutuluyorsunuz? Eğer ki, sizi kafa kola almışlarsa, eğer ki hesabını veremeyeceğiniz gizli saklı ilişkileriniz bulunuyorsa yine de milletimizin şefkatine sığınınız. Peşmerge sanki Türkiye’yi işgal etmiş gibi, Habur’dan Suruç’a konvoylarla tezahüratlarla karşılanıyor. Bu ihanet geçidinin 2 Ekim tarihli tezkereyle ilgisi olmadığını herkes bilmelidir. Zira peşmerge uluslararası hukuka göre yabancı asker statüsünde görülemeyecektir. Zira peşmerge yönetimi bir korsan devlettir.

Peşmergeye alan ve koridor açmak kesinlikle vatana ihanet suçudur. Anlaşılan odur ki, Kürdistan’ın inşası için ABD bizzat devreye girmiştir. Ayn el-Arap’tan kaçarak Türkiye’ye sığınanlarla beraber bazı hainler peşmergeye karşılama törenleri düzenlerken Obama’ya sevgi gösterisinde bulunmuşlardır. Obama’yı bu kadar seven kalabalıkların Türkiye’de ne işi vardır? Ayn el-Arap’ta sivil unsur kalmamışken, TIR’larla malzeme gönderilmesi, buna da insani yardım ismi takılması hıyanettir, Türkiye’nin sırtından vurulmasıdır. AKP, bedenleri bir ve aynı olan çift başlı PYD-PKK yılanına silah ve lojistik destek sunmaktadır. AKP Türkiye’yi hançerlemektedir. Suruç’tan Ayn el-Arap’a koridor açmak demek, Irak’ın kuzeyiyle Suriye’nin kuzeyini birbirine zorla eklemlemek demektir. Tehdit kırmızı sınırı geçmiştir. Sayın Davutoğlu, sizin yapmadıklarınızı yapmak, yaptıklarınızı ise yapmamak emin ol ki Türkiye’yi düzlüğe çıkaracaktır. Sayın Davutoğlu sen ve pazarlık ortakların kamuoyunun karşısına beraberce çıkın ve sürecin ne olduğunu açıklayın?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!