Boğazından bıçakladı

Güncelleme Tarihi:

Boğazından bıçakladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:26

HDP Parti Meclis üyesi Ahmet Karataş, Ankara İl Başkanlığı’nda saldırıya uğradı. Karataş’ı bıçakladığı iddia edilen Emre A. (25) saldırıdan yaklaşık 1 saat sonra Hasköy’de bir akrabasının evinde yakalandı. Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, dün saat 09.20’de, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan HDP Ankara İl Başkanlığı’na gelen bir kişi, üye olmak istediğini belirterek PM üyesi Ahmet Karataş’ın odasına geçti.

Haberin Devamı

Söz konusu kişinin kısa süre odada kaldıktan sonra koşarak binadan ayrılması üzerine Karataş, kanlar içerisinde odasından çıkarak yardım istedi. Görevlilerin çağırdığı ambulansla Karataş, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Boğazından bıçakladı

1 SAAT SONRA YAKALANDI

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Karataş’ın boğazının bıçakla kesildiği, vücudunun çeşitli yerlerinde de 5 bıçak darbesi bulunduğu ancak hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Olayın duyulmasının ardından terör, istihbarat, cinayet ve asayişten çok sayıda polis il merkezine sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ekibi delil toplarken, kaçan şüphelinin yakalanması için de geniş çaplı arama başlatıldı. MOBESE ve güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler incelenerek şüphelinin kaçış yönüne doğru çalışmalar yoğunlaştırıldı. Saldırıdan 1 saat sonra ise şüphelinin, 20 kilometre uzaktaki Altındağ ilçesi Hasköy Mahallesi’nde bir evde saklandığı belirlendi. Yapılan operasyonla bir akrabasının evinde yakalanan Emre A.’nın üzerinde suç aleti bıçak da bulundu.

Haberin Devamı

Randevu alıp gelmiş

Boğazından bıçakladı

TERÖRLE Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen şüpheli Emre A.’nın, Ankara Çubuk nüfusuna kayıtlı ve 25 yaşında olduğu öğrenildi. Emre A.’nın buradaki sorgusu devam ederken, terör ve istihbarat birimleri aile ve çevresini de incelemeye aldı. Emre A.’nın sabah erken saatlerde HDP İl Başkanlığı’nı arayarak, “Erzurum’dan geldim, partiye üye olacağım. Şehir dışına çıkmam gerektiği için işlemlerin hemen yapılmasını istiyorum” diyerek randevu aldığı ve il başkanlığına gittiği öğrenildi. Saldırgan Emre A.’nın helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayranı olduğu öğrenildi. Emre A.’nın sosyal paylaşım hesaplarından Yazıcıoğlu’nun posterleri ve Türk bayrakları önünde çektirdiği fotoğrafları paylaştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Bizi hedef gösterenler saldırıyı aydınlatsın

Boğazından bıçakladı

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş’a yönelik saldırıyla ilgili “Biz bu saldırıyı beklemiyor değildik ama şunu da çok iyi biliyoruz: Siyasi iktidarda, partimizi hedef gösterenler de bu saldırıyı beklemediklerini iddia etmesinler” dedi. Güvenlik önlemlerinin arttırıldığı, Meclis Emniyet Amirliği’ne bildirilen ziyaretçilerin tek tek salona alındığı HDP’nin grup toplantısında konuşan Yüksekdağ, şunları söyledi: “Bu saldırıyı münferit bir olay olarak görmüyoruz. Biz bu saldırının sorumlusunun, sadece o saldırıyı gerçekleştiren o maşa ya da o piyon olmadığını çok iyi biliyoruz. Bir dönemin siyasetindeki saldırı dilinin yansımasıdır. Ne yazık ki bu saldırının organize edildiği merkez, siyasi iktidarın kendisinden başka bir yerde değildir. Biz başka bir yerde aramıyoruz. Sayın Davutoğlu diyor ki, ‘HDP bir siyasi parti gibi davransın.’ Ben Sayın Davutoğlu ve hükümete seslenmek istiyorum: Bize siyasi parti gibi davranıp davranmayacağımızı öğretmeye başlamadan önce siz bir hükümet gibi davranmayı öğrenin. Bu ülkede ele güne karşı elinizde tutacağınız bir dal kalmış sadece. O da çözüm sürecidir. Şimdi bu dalı kırmaya çalışıyorsunuz.”

Haberin Devamı

LİNÇ KAMPANYASININ SONUCU

HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “HDP’yi hedef gösteren hükümeti bir an önce bu saldırıyı aydınlatmaya çağırıyoruz. Bu saldırı günlerdir partimize yönelik sürdürülen linç kampanyasının bir sonucu olarak yaşanmıştır. Saldırgan ve onun arkasındakiler derhal açığa çıkartılarak yargıya teslim edilmelidir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!