Gong Pergamon Status’a çalacak

Güncelleme Tarihi:

Gong Pergamon Status’a çalacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2014 01:13

Türkiye’nin ilk 500 sıralamasında 14, en büyük 500’de ise 79’uncu olan Pergamon Status, halka açılıyor.

Haberin Devamı

PERGAMON Status Dış Ticaret A.Ş., Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan’a iki yıl önce verdiği sözü tuttu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pergamon Status’un halka arz başvurusunu onayladı. 7 Kasım Cuma günü, Borsa İstanbul’da gong ‘Pergamon Status’ için çalacak, şirket hisselerinin yüzde 33’ünü halka açacak.
Bir yıl önce halka arz için SPK’ya başvurduklarını anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, süreci şöyle özetledi:
“İki yıl önce o dönem ki ismiyle İMKB Başkanı İbrahim Turhan, Egeli firmaları halka arza davet etmişti. Biz de o gün kendisine söz vermiştik. Hedefimiz geçen yılsonunda halka açılmaktı, ama tarihi kaçırdık. Daha sonra ise iki kez kurallar değişti. Duruma adapte olana kadar yine tarihleri kaçırdık. Artık sona geldik. SPK da onay verdi. Şirket, sermayesini 3 milyon 20 bin TL’den 4,5 milyon TL’ye çıkardı. 1 milyon 48 bin TL bedelli payı halka arz edeceğiz.”

Haberin Devamı

Sermaye olarak hazır olalım

Pergamon Status’ün ağırlıklı hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren 57 firmaya dış ticaret hizmeti verdiğini hatırlatan Eskinazi, “Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan bize, Avrupa’da mağaza zincirleri almamız yönünde hükümetin destek olacağını söylemişti. Biz de önümüze gelecek fırsatları değerlendirmek için sermayemizi güçlendirme kararı almıştık. Ve halka arz kararını vermiştik. Şimdiki Bakan Nihat Zeybekçi, sektörü yakından tanıyor. İlerleyen yıllarda yurt dışından mağaza alacak firmalara devlet bir destek verirse, biz de sermaye olarak buna hazır olmak istiyoruz” dedi.

İYİ ROL MODEL

Egeli firmaların halka arz konusunda çok geride olduğuna da dikkat çeken Jak Eskinazi, “Aile şirketlerinin yoğun olduğu bir bölge. Burada da halka arz ile şirketin elden gideceğini düşünen bir yapı ile karşılaşıyoruz. Halk arz ile sermaye gücü elde edeceğinin tam farkında değil. Sonuçta sermaye gücünün büyük bir avantajı var. Biz de bu güçten faydalanmak için borsaya açılıyoruz. Burada da iyi bir model olmak istiyoruz. Kurulduğumuz günden beri kar dağıtıyoruz. Bu nedenle Borsa İstanbul’da değerli bir kağıt olacağımıza inanıyoruz. Bize ortak olacaklara kar eden bir şirket performansı sunacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER

Pergamon ve Status firmalarının 2001’de ayrı ayrı kurulduğunu hatırlatan Jak Eskinazi, 2005’te ise Öztüre Grubu ve Roteks-Spot Grubu’nun ortaklığında birleşme kararı aldıklarını hatırlatarak, “Geçen yıl 810 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu yıl 1 milyar dolara yaklaşacağımızı düşünüyorum. Türkiye’nin 2023 ihracat hedefi 500, hazır giyim ve tekstilin hedefi ise 80 milyar dolar. Bizim hedefimiz ise 2,5 milyar dolara ulaşmak. Şu anda biz bin ihracatçı firma içinde 2013 verileriyle 14’üncü sıradayız. Bir önceki yıl ise 19’uncu sıradaydık” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!