Deniz Seviyesi'ne romantik afiş

Güncelleme Tarihi:

Deniz Seviyesine romantik afiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:05

Damla Sönmez ve Ahmet Rıfat Şungar’ın başrollerini paylaştığı “Deniz Seviyesi”nin vizyon afişi yayınlandı. Sönmez ve Şungar’ın romantik pozları ise oldukça konuşuldu.

Haberin Devamı

21. Adana Altın Koza Film Festivali’nden En İyi Yönetmen dahil toplam 6 ödül alarak festivale damgasını vuran Deniz Seviyesi filmi, 7 Kasım Cuma günü, Başka Sinema ile vizyona giriyor. Film vizyondan hemen önce yayınlanan Damla Sönmez ve Ahmet Rıfat Şungar’ın yer aldığı romantik afişiyle konuşulmaya devam ediyor.

Deniz Seviyesine romantik afiş

Esra Saydam ve Nisan Dağ’ın ilk uzun metrajlı filmi olan Deniz Seviyesi, Türkiye prömiyerini 33. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmada yaptıktan sonra, 21. Adana Altın Koza Film Festivali’nde gösterildi. Jüri başkanlığını Reha Erdem’in yaptığı ulusal yarışma bölümünden En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik, En İyi Görüntü Yönetmeni ve En İyi Kurgu ödüllerini kazanan filmin uluslararası prömiyeri Eylül’de Londra’nın Bağımsız Film Festivali Raindance’de gerçekleştirildi. Hemen arkasından da Ekim ayında 30. Varşova Film Festivali’nde yarıştı.

Deniz Seviyesine romantik afiş

Haberin Devamı

Aradaki okyanuslara rağmen geride bırakılamamış bir aşkın, geçmiş ve şimdiki zaman arasında sıkışıp kalmış bir kadının iyileşme ve büyüme hikâyesinin anlatıldığı Deniz Seviyesi’nin başrollerini Damla Sönmez, Ahmet Rıfat Şungar ve Jacob Fishel paylaşıyor.

Türkiye ve Amerika ortak yapımı filmin görüntü yönetmenliğini John Wakayama Carey üstlenirken; sanat yönetmenliğini Neslihan Arslan, kurgusunu ise Özcan Vardar gerçekleştirdi.

Deniz Seviyesine romantik afiş

Çekimleri New York ve Ayvalık’ta gerçekleştirilen Deniz Seviyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği aldı. Ayrıca 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali sırasında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar ortak yapım platformuna ve 2013'de Fransa'da gerçekleşen Les Arcs Avrupa Film Festivali’nin Work in Progress bölümüne seçildi.

Haberin Devamı

Deniz Seviyesine romantik afiş

5 Kasım Çarşamba akşamı özel bir ön gösterimle izleyicilerle buluşacak Deniz Seviyesi’nin Başka Sinema kapsamındaki seanslarına www.baskasinema.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!