Eğitime destek iki yıl gecikmeli başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Eğitime destek iki yıl gecikmeli başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 13:29

Denizli’de 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nin açılış töreninde kente 10 milyon lira maliyetle dört okul daha yaptırmak için protokol imzalayan hayırsever Orhan Abalıoğlu’nun eğitime desteği iki yıl gecikmeli olarak hayata geçirileceği bildirildi. Aktepe Mahallesi’ndeki 20 bin metrekare alana yapılacak kampusun arazi yapısı nedeniyle hafriyat işlemlerinin çok yüksek maliyet içermesi nedeniyle okulların kentin üç ayrı mahallesinde bulunan başka arsalara ayrı ayrı yapılmasına karar verilip, projelerinin hazırlanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Denizli’ye bugüne kadar 23 milyon lira maliyetle kendi adına Orhan Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi, eşi adına Cedide Abalıoğlu Endüstri Meslek Lisesi yaptıran, iki okulun açılışı da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan hayırsever Orhan Abalıoğlu, 2012 yılında Cedide Abalıoğlu İmam Hatip Lisesi’nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 10 milyon lira tutarında dört okul protokolü daha imzalamıştı. Aktepe Mahallesi’nde kampus okul projesi kapsamında 20 bin metrekare alana yapılacak dört okul, inşaat alanının arazi yapısının uygun olmaması ve okulların yapılabilmesi için çok fazla hafriyat yapılması gerektiği için okulların inşaatına başlanamamıştı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların başka yere yapılması için arsa arayışlarına başladı. Ancak, kampus okul yapılabilecek geniş arsa bulunamadı. Protokolün imzalanmasının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen okullar yapılamadı. Milli Eğitim Müdürlüğü, bu defa Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’nin talimatıyla okulların ayrı ayrı yapılabilmesi için arsa araştırmalarına başladı. Üçler, Şirinköy ve Yenişehir mahallelerinde arsalar bulundu. Vali Şükrü Kocatepe, hayırsever Orhan Abalıoğlu’na arsaları gösterdi. Hayırsever Orhan Abalıoğlu, okul yerlerini beğendi ve okulların projelerinin hazırlanmasına başlandı. Dört okulun fen ve anadolu lisesi olarak yapılacağı ve hayırsever işadamı Orhan Abalıoğlu’nun çocukları Filiz, Ender, Baha ve Ergün Abalıoğlu’nun isimlerinin verileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Okulların projelerinin hazırlandığını söyleyen Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, "Protokol 2012 yılında imzalandı. Dört okul kampus okul projesi kapsamında aynı yere yapılacaktı. Ancak, arazide çok fazla hafriyat çalışması yapılması gerekiyordu. Hayırseverimizi okulların ayrı mahallelere yapılması konusunda ikna ettik. Kampus okul projesinden vazgeçtik. Hayırseverimize arsaları gösterdik, onayını aldık. Projeleri hazırlanıyor, inşaatlarına yakında başlanacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!