Suriyeli çift çadır kentte evlendi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çift çadır kentte evlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 12:47

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Akçakale ilçesindeki çadır kente yerleşen Suriyeli çift, düzenlenen düğünle dünyaevine girdi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 bin sığınmacının yaşadığı Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Cebir Savvas ile Rahav Husni, tanışarak evlenmeye karar verdi.

Anlaşan çiftin düğünü, çadır kentteki 1 Nolu mahallede davul zurna eşliğinde yapıldı. Sağdıçlığını Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın yaptığı düğünde, davetliler yöresel halk oyunlarını oynayarak eğlendi.

Genç çifti tebrik eden Ayhan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin artık Türk gibi yaşamaya başladıklarını belirterek, Suriyeli çiftin kendisini sağdıç olarak düğüne davet ettiğini söyledi.

Düğüne katılarak çiftin mutluluğuna ortak olmak istediğini dile getiren Ayhan, "Genç çiftimize bir ömür boyu mutluluk diliyorum. Suriye'de yaşanan savaşın bir an evvel bitmesini ve Suriyelilerin vatanlarına dönmesini Yüce Allah'tan temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ayhan'ın eşi Ayşenur Ayhan'ın genç çifte altın taktığı düğünde, konuklara yöresel kahve olan mırra ikram edildi.

Düğüne, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, çadır kent müdürü Hüseyin Ortaç, çadır kent müdür yardımcıları Hasan Öztürk, Yasin Seyhan, Abdulkadir Alptekin ile genç çiftin yakınları ve komşuları katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!