Türk turizmi Londra’da görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türk turizmi Londra’da görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 11:47

İngiltere’nin başkenti Londra’da, 180’den fazla ülkenin katılımıyla gerçekleşen ve her yıl 50 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Dünya Turizm Fuarı (WTM), bu yıl 35. kez kapılarını açtı.

Haberin Devamı

London City Havalimanı’na araçla 5 dakikadan az bir mesafedeki Excel Fuarı’nda 3- 6 Kasım tarihleri arasında devam eden fuarda, Türkiye, toplam 783 metrekarelik bir alanda temsil ediliyor.

2015 Canakkale savaşlarının 100. yılı kapsamında derlenen tarihi fotoğrafların da sergilendiği bir köşenin yer aldığı fuar alanda, UNESCO listesinde bulunan tarih miraslar, deniz turizmi merkezleri, folklorik özellikler ve sağlık turizmi tanıtılıyor.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Londra Kültür ve Tanıtma Ateşesi Selçuk Can’ın da katıldığı fuarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) de 30 dolayında firma yer alıyor. KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Gençlik ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da, fuara katılarak standları ziyaret etti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE 3. BÜYÜK PAZAR

Büyükelçi Bilgiç ve Bakanlık Müdürü Önal, Türkiye’ye ayrılan alandaki standları gezerek, turizmcilerle bir süre sohbet ettiler.

Açıklamasında, Turizmin ekonomiye doğrudan katkı sağlayan önemli bir sektör olduğuna işaret eden Bilgiç, “Her yıl ortalama 2.5 milyon İngiliz’in Türkiye’yi ziyaret etiğini” söyledi. Katılımcı anlamında Türkiye’den yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Önal’da, “Onlar İngiliz özel sektörü ile ilişkilerini geliştiriyorlar. Biz de İngiliz turizm sektörü ile basın ile ilişkilerimizi geliştirmek için buradayız. Çünkü, İngiltere bizim 3. büyük pazarımız” şeklinde konuştu.

Türkiye’den fuara İstanbul, İzmir ve Antalya’nın yanı sıra diğer şehirlerden de katılımlar oldu. İngiltere’den ise THY, Tulip Travel, Istanbul Travel ve Eco Turkey Travel ekibi, fuarda sektör temsilcileri ile biraraya geldi.

THY Londra Müdürü Osman Battal’da, beklentileriyle ilgili şöyle konuştu; “İngiltere’in dört bir yanındaki kurum yöneticilerimizin yanı sıra Afrika ve Ortadoğu’dan şef ve müdürler geldi. Acentalarla görüşüp, ilave potansiyel oluşturacaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!