Yüzyıllar sonra yeniden:Gladyatör savaşları!

Güncelleme Tarihi:

Yüzyıllar sonra yeniden:Gladyatör savaşları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2014 01:17

Roma'nın simgesi Collesium'un eski günlerine geri döndürme çabası İtalyan halkı arasında tartışma başlattı. İddialara göre alanda yeniden gladyatör gösterileri yapılabilir!

Haberin Devamı

İtalya hükümeti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Roma İmparatorluğu'ndan kalma gladyatör arenası Collesium'u eski günlerine döndürmek için harekete geçti. İtalya Kültür Bakanı Dario Francshini, 1500 yıldır atıl haldeki 35 bin seyirci kapasiteli Collesium'da yeniden gladyatör gösterileri düzenlemek için tarihi yapıda değişikliğe gidilebileceğini duyurdu. Bakan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bu işin "sadece biraz cesaret" gerektirdiğini söyledi. Bu fikir ilk olarak geçtiğimiz temmuz ayında arkeolog Daniele Manacorda tarafından ortaya atılmıştı.

Collesium'daki yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak hayvanların, gladyatörlerin ve oyuncuların arenaya girmek için geçtiği tüneller yenilenecek.

M.Ö. 8'inci yüzyılda inşa edilen Collesium, Roma'nın Hıristiyanlığı habul etmesinden sonra bir çeşit toplu konut ve üretim atölyeleri olarak kullanılmıştı.

Haberin Devamı

Yüzyıllar sonra yeniden:Gladyatör savaşları

İtalyan halkının bir kısmı, proje bittikten sonra Collesium'un pop müzik konserlerinin düzenleneceği ve arada sırada simgesel Gladyatör gösterilerinin yapılacağı bir yer olmasından endişe ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!