İngilzlere hayalet kimlik

Güncelleme Tarihi:

İngilzlere hayalet kimlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 11:29

İngiltere hükümeti gelecek aydan itibaren tüm vatandaşlara “sanal kimlik” kullanma imkanı sağlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yetkililer bu yeni sistem sayesinde herkesin “sanal kimliklerini” kullanarak ehliyet başvurusunda bulunabileceğini, vergilerini ödeyebileceğini, devlet yardımı başvurusunda bulunabileceğini ve devletle olan diğer tüm işlerini halledebileceğini söyledi.

Hükümet yetkilileri sanal kimlik uygulamasının resmi kimlik kullanımını tamamen gereksiz hale getireceğini belirtti ve “Bu yeni sistem sayesinde artık herkes kimliğini ekstra bir belgeye ihtiyaç duymadan kanıtlayabilecek” dedi.

“Verify” adı verilen sisteme üye olmak isteyenlerin aralarında postanenin de bulunduğu 5 özel sağlayıcıdan birini seçecekleri ve bazı kişisel soruları cevaplayarak kayıt yaptıracakları belirtildi.

Kayıt işleminin sonucunda başvuru yapan herkesin cep telefonlarına bir kullanıcı adı ve şifre gönderileceğini belirten yetkililer, daha sonra sanal kimlik sahiplerinin devletle ilgili tüm işlerinde bu şifreden yararlanacaklarını açıkladı.

Hükümet yetkilileri gelecekte bu kullanıcı adı ve şifrenin banka işlemleri yaparken hatta uçak bileti alırken bile kullanılabileceğini umduklarını söyledi.

Yeni sistem “devletin vatandaşları gözetlemesi için yeni bir platform oluşturacağı” gerekçesi ile eleştirilirken, hükümet bilgilerin sistemi yöneten özel şirketler arasında bölüştürüleceğini ve bu nedenle devletin tüm bilgileri içeren bir veri bankasına sahip olmayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!