CHP billboard kampanyası başlatıyor

Güncelleme Tarihi:

CHP billboard kampanyası başlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 11:11

CHP, Anayasa Mahkemesi'nin grev ve sendikalaşma haklarını kısıtlayan kanun maddelerini iptal etmesinin ardından, billboard kampanyası başlatma kararı aldı.

Haberin Devamı

CHP, pekçok ilde billboard kiralayarak, AYM'nin işçi haklarını geri veren kararı "CHP'nin başvuru üzerine" aldığını anlatacak ve "CHP işte bunun için var" mesajı verecek.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Ankara, İstanbul, Zonguldak, Kocaeli, İzmir, Bursa gibi pekçok ilde billboardlarla işçilere, hükümetin kısıtlamak istediği grev ve sendika haklarının CHP'nin itirazı sayesinde geri alındığının anlatılacağını söyledi.

"3 GÜNLÜK ÇALIŞANA BİLE 16 MAAŞ TAZMİNAT CHP SAYESİNDE OLDU"

Tekin şöyle konuştu; "Hükümet, 10 ay önce getirdiği yasa ile sendikalaşma ve grev hakkı dahil, emekçilerin haklarını kısıtlamıştı. CHP yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. AYM de, CHP'nin bu başvurusu üzerine yasanın kritik maddelerini iptal kararı verdi. Bu iptaller sayesinde, grev hakkı, pekçok iş kolunda toplu iş sözleşmesi hakkı verildi. Türkiye'de işçi, emekçi rahat bir nefes aldı. CHP sayesinde, sendikalı olduğu için işten atılan üç günlük işçi bile olsa, 16 maaşa kadar tazminat hakkı kazandı"

Haberin Devamı

"SENDİKALARDAN, CHP'YE TEŞEKKÜR İLANI BEKLİYORUZ..."

17-25 Aralık sürecinde, bazı sendikaların AKP'ye destek için gazeteleri "dik dur" ilanları verdiğini hatırlatan Gürsel Tekin, "şimdi de aynı sendikalardan CHP'ye teşekkür ilanları vermelerini bekliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!