Yaşar Bilgin’e liyakat nişanı

Güncelleme Tarihi:

Yaşar Bilgin’e liyakat nişanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 10:18

Toplum içinde yaptığı yararlı çalışmalarından dolayı Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi.

Haberin Devamı

Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin’e, birlikte yaşama katkılarından dolayı Federal Almanya Bantlı Liyakat Ni­şanı verildi. Wiesbaden’daki Hessen Başbakanlık Bina­sı’nda düzenlenen törende nişanını Hessen Başbakanı Volker Bouffier’dan alan Prof. Dr.Bilgin, yıllardır gösterdiği çabanın ödülü olan bu büyük nişan için teşekkür etti.

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, eyalet milletvekili İs­mail Tipi, Uyum eski Bakanı Jörg Uwe Hahn, milletvekille­ri, Giessen Üniversitesi tem­silcileri ve medya mensup­larının katıldığı törende bir konuşma yapan Hessen Baş­bakanı Volker Bouffier, Prof. Dr.Yaşar Bilgin’i öğrencilik günlerinden beri tanıdığını, Giessen Üniversitesi’ndeki hekimliğinin yanısıra, sosyal çalışmalarını her zaman izle­yip takdir ettiğini anlattı.

Prof. Dr. Yaşar Bilgin, yaptığı teşekkür konuş­masında, üniver­site yıllarından beri yaşadığı Almanya’nın artık anavatanı olduğu­nu söyledi.

EKONOMİK MUCİZE

Almanya’da farklı kültürlerle birarada yaşamaktan mut­luluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Bilgin, “İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bu ülkede bir ekonomik mucize yaratıl­dı. Bunda, göçmen işçilerin de katkısı büyük oldu. Benim ömrümün büyük bölümü burada geçti, burada evlenip aile kurdum. Burada pekçok arkadaş buldum. Almanya artık benim anavatanım. Başta Sayın Eyalet Başbaka­nımız ve değerli arkadaşım Bouffier olmak üzere, beni bu nişana layık gören herkese ve bana her zaman destek veren eşime ve çocuklarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törende ikinci nişan ise, Hanau’dan Helmut Geyer´e verildi. Hanau Ticaret Odası Başkanlığı yapan, gençlerin eğitimi için büyük çaba har­cayan Geyer’e, Hessen Eyaleti Liyakat Nişanı verildi. Nişanı takdim eden Başbakan Bouf­fier, “Bay Geyer ve Dr. Bilgin, yaşamları boyunca sosyal projelerde gönüllü olarak yer aldılar. Bu ödülle, onlara hem teşekkür ediyoruz, hem de halkımızı gönüllü sosyal çalışmalara katılmaları için teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!