Şahenk, ‘Şeytan Sofrası’na oturdu

Güncelleme Tarihi:

Şahenk, ‘Şeytan Sofrası’na oturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 00:53

TÜRK iş dünya-sının ünlü isim-lerinin Ayvalık ilgisi 1980’lerde Halis Komili ile başladı. Ayvalık doğumlu Komili aileden kalan evini restore ettirerek Cunda’yı tatil mekanı seçti.

Haberin Devamı

Ardından kendisi de Ayvalıklı olan Ümit Boyner ve Cem Boyner’i komşu aldı. Onları Güler Sabancı, Suzan Sabancı Dinçer, Rahmi, Mustafa ve Ali Koç ve zaten Ayvalık doğumlu olan Muhtar Kent izledi. Bu isimlere şimdi Ferit Şahenk de yatırımcı olarak ekleniyor. Hafta sonu Ayvalık’ta 10’uncusu gerçekleşen Zeytin Hasat Şenlikleri sırasında bir sohbet sırasında öğrendik bu gelişmeyi.

PAŞA GÜNLÜKLERİ

Şahenk ailesi aslında 1970’lerden beri Ayvalık’ta. Bu yılların en popüler otellerinden biri olan Murat Reis’in sahipleri. Otelin tarihi de çok eski. Osmanlı paşalarının günlüklerinin bulunduğu otel Deniz Şahenk’in babası Murat Bey’e ait. O vefat edince otel işletilemiyor ve kapanıyor. Daha sonra miras yoluyla Şahenk ailesine geçiyor. 20 yıldır metruk duran otel Doğuş Grubu’nun turizm portföyünde duruyor. Ferit Şahenk, Ayvalık ve Cunda son yıllarda dünya çapında hareketlenerek iş dünyasının önemli bir merkezi haline gelince yenilemeye karar veriyor. Ayvalık’ın denize sıfır kıyısı olan Sarmısaklı bölgesinde Şeytan Sofrası’na giden yoldaki otelde, yenileme çalışmaları başlamış. 100 odalı otelin Ayvalık turizmine önemli katkı yapacağı belirtiliyor. Böylece bugüne kadar Bodrum Bölgesi’nde yatırımlar yapan Ferit Şahenk de ilk kez bu bölgeye yönelmiş oluyor.

Haberin Devamı

DESPOT YATIRIMCI

Yıllardır katıldığımız hasat şenliklerinde her yıl yeni bir restorasyon ya da yatırım haberi almamız sürpriz değil. Bu kez de Ayvalıklılar’ın gündeminde adına Despot denilen misyoner bir papazın yaşadığı ve yetimhane olarak bilinen binaya ilişkin gelişmeler var. Şu anda restorasyonu yarım kalmış binayla ilgili verilen bilgiler şöyle: Geçen yıllarda binayı Cundalı bir aile alarak restore etmek istiyor. Ancak finansman sorunları çıkınca bina yarım kalıyor. Bu süreçte bina Milli Emlak’tan Kültür Bakanlığı’na geçiyor. Bakanlık da geçtiğimiz aylarda binayı 49 yıllığına ihaleye çıkarıyor. İhaleyi Konyalı bir madencilik grubu olan Polat Madencilik alıyor. Grubun kısa süre içinde yatırıma başlayarak binayı turizme açacağı belirtiliyor. Belediye Başkanı Rahmi Gencer, bu gelişmeyi kendisinin de duyduğunu ancak henüz belediyeye gelen olmadığını ekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!