Göz göre göre cinayet yeter

Güncelleme Tarihi:

Göz göre göre cinayet yeter
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:09

EGE Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, geçtiğimiz hafta içinde Ermenek’te meydana gelen maden faciası, ardından mevsimlik işçileri taşıyan aracın yaptığı kazada yitirilen canların eğitim ve denetim konusundaki yetersizliklere dikkat çektiğini belirtti.

Haberin Devamı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ekim ayında yeniden yüreklerimizi dağlayan acılara tanıklık ettiğimizi söyledi. Yorgancılar, "Bir yanda maden ocağı, bir yanda şehit ocağı ve diğer bir yanda da trafik kazaları. Yetim kalan evlatlar, dul kalan eşler ve evlat acısını en derinden yaşayan ana babalar. Türkiye’nin bu kara tablosu, söylenecek tüm sözleri bitirmektedir. İş dünyası olarak milletimizin acısını paylaşıyor, kaybettiğimiz canlarımıza, şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yaşanılan bu olayların acı birer tesadüf olmadığını, adeta geliyorum diyen kazaları önleme konusundaki çaresizliğimizi, eğitim ve denetimdeki eksiklikleri görmek gerektiğini kaydeden Yorgancılar, "Evet yasa yapıyoruz. İçine ilgili ve gerekli maddeleri de koyuyoruz. Ancak yasalarımız, yoruma açık cümlelerle, herkesin ucundan tuttuğu aslına hizmet etmeyen, adeta kişiye göre değişen kurallar bütünü haline geliyor. En yakın acımız Soma bile bize bir şey öğretemediyse, kaybettiğimiz 301 can’dan ders çıkaramadıysak o zaman gerçekten yazık bize. Türkiye, bir 3. dünya ülkesi değildir. Ama ne yazık ki, bu hızla o yolda ilerlemektedir. İş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yasal düzenlemelerin tam olarak uygulanması, verimliliğin arttırılması ve sosyal güvenlik sistemlerinin sürdürülebilirliği anlamında büyük önem taşımaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Isparta Yalvaç’ta mevsimlik işçileri taşıyan 22 kişilik otobüse 46 kişinin bindirilmesinden sonra yaşananlara kaza denmesinin mümkün olmadığını belirten Yorgancılar, "Ülkemizde artık göz göre göre cinayet işlenmesin istiyoruz. Buna müsaade edilmesin. Can taşıyan şoförlerimizin, binlerce işçimizin çalıştığı madenlerimizin, inşaatlarımızın denetimleri daha sıkı yapılsın istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!