Martha Stewart: İstanbul'a taşınabilirim, çok güzel...

Güncelleme Tarihi:

Martha Stewart: İstanbula taşınabilirim, çok güzel...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 16:41

Martha Stewart son derece zeki, kültürlü ve mütevazı bir kadın aynı zamanda da hiperaktif. Uzun bir yolculuğun ardından sabahın köründe İstanbul’a gelmesine rağmen soluğu Kapalıçarşı’da aldı...

Haberin Devamı

Gezdirdiğim ünlülerin İstanbul veya Türkiye’ye geldiklerinde neler yaptığını merak edenler için ünlü TV yıldızı Martha Stewart ile geçirdiğimiz birkaç günün özetini yazmak istedim. Martha son derece zeki, kültürlü ve mütevazı bir kadın aynı zamanda da hiperaktif. Uzun bir yolculuğun ardından sabahın köründe İstanbul’a gelmesine rağmen soluğu Kapalıçarşı’da aldı. Ottoamano’da paşminalara, Mavi Köşe ve Serhat Geridönmez’in dükkanında antika mücevherlere baktı. James Bond’a özendiğinden onunla da çarşının çatısına çıktık. Dört bin dükkana ve şehre tepeden bakmak çok hoşuna gitti. Ardından Boğaz turuna çıktık. Türkiye’ye dördüncü, İstanbul’a ise ikinci gelişi. Çektiği onlarca fotoğrafın ardından “ Trafik çok kötü ama şehir muhteşem” deyip “Öyle güzel ki İstanbul’a taşınabilirim.” diye ekledi.

Haberin Devamı

MARTHA'NIN İSTANBUL GÜNCESİ

Martha Stewart: İstanbula taşınabilirim, çok güzel...

Soldan sağa: Martha'nın yardımcılarından Kevin, Martha, Patsy ile Feride Edige ve Saffet Emre Tonguç.

Beş çayı için gittiğimiz Anadolu Hisarı’ndaki Demet Sabancı Çetindoğan’ın Zarif Mustafa Paşa Yalısı’na bayıldı. Yalıda tanıştığı dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz’ün ABD’de yaşayan kardeşi Seval Öz ile sohbet etti. Yalının 300 yıllık hamamından çok etkilendi ve ertesi gün kendisi için kapatılan Kılıç Ali Paşa Hamamı’nda keyif yaptı. Antikalara çok meraklı olduğundan Çukurcuma’da Alaturka, Dodo ve Karadeniz isimli dükkanları dolaştı. İstanbul Modern’in kafesinde yediği yemeğin ardından müzedeki eserlere göz attı. Enerjisi inanılmaz, müzenin ardından İstanbul’un en görkemli yapılarından Ayasofya’yı gezdi. Jüstinyen’in 1500 yıl önce yaptırdığı bu inanılmaz mabetten çok etkilendi.

PROGRAMI İÇİN BAHARATLAR ALDI

Sırada Mısır Çarşısı vardı. Televizyon programlarında kullanmak üzere baharatlar satın aldı. Daha önce geldiğinde Türkiye’nin dünyada en çok turistin geldiği yedinci ülke olduğunu ve hedefin de ilk beş olduğunu duymuş. Hedefi tutturup tutturamadığımızı sordu. İçli köfte, börek ve aşureyi çok sevdi. Dünya tatlısı bir anneanne. Torunları İngilizce dışında Çince ve İspanyolcayı da akıcı bir şekilde konuşuyorlarmış. “Bu üç dile Türkçeyi de ekleseler ne güzel olur.” diye yorum yaptı. Eataly’deki ünlü şef Massimo Botturra’nın restoranında yemek yemeden önce de şehirdeki gözde dükkanları Haremlique ile Sevan Bıçakçı’da vakit geçirdi. Bir kitapçıda kendi kitaplarının satıldığını görünce kamerasına sarıldı. Martha Stewart bugün Brand Week çerçevesinde bir konuşma yapacak.

Haberin Devamı

STEWART'IN EN İYİLER LİSTESİ

Martha Stewart: İstanbula taşınabilirim, çok güzel...

EN Japanese Brassarie, Stewart'ın favorilerinden.

Bu arada Hürriyet okurları için ona New York’ta en sevdiği restoranları sordum: Japon mutfağı için Masa iyi bir seçim, Omen A Ze nise çok otantik. EN Japanese Brasserie de şehrin en iyilerden biri. En iyi Sushi ise 47. Sokak'taki Kuruma Zushi Restaurant. Michael White'ın Marea'sı da çok iyi. Navy deniz ürünleri için doğru adres. La grenouille Fransız restoranları arasında öne çıkıyor. II Buco ise iyi bir İtalyan.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!