6 köy okuluna destek

Güncelleme Tarihi:

6 köy okuluna destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 15:00

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 6 köy okulunu baştan aşağı yenileyen Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) 204 öğrencinin sağlıklı şartlarda eğitim imkanına kavuşmasını sağladı.

Haberin Devamı

KSV’nin, ‘İlk İşim Okullarda Değişim Projesi’ kapsamında yenilenen 6 okul, Soma Belediyesi’nde düzenlenen törenle resmen hizmete girdi. Kale Grubu’nun sağladığı malzemelerin kullanıldığı yenileme çalışmalarında, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün toplum yararına programı kapsamında 50 işçi çalıştı.

KSV’nin İlk İşim Okullarda Değişim Projesi kapsamında 34 okula yardım götürüldü. Törende Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, 5 yıl gibi kısa bir sürede 2 bin 418 öğrencinin eğitim hayatlarına hijyenik bir dokunuş getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sarantopoulos, "KSV olarak 1991 yılından bu yana başarılı öğrencilere burs veriyor, okul, öğrenci yurdu, eğitim merkezleri açıyor; sanayi ile üniversite eğitim işbirliğini özendirip desteklemeye yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, meslek edindirme kursları, geliştirme ve uyum kursları, hizmet içi eğitimler düzenliyor, eğitim bursları veriyoruz. Sadece bu yıl lise, meslek yüksekokulu, lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden 291 öğrencimize burs verdik. 1991-2013 yılları arasında yapılan bağış tutarı 23 milyon 38 bin Türk lirasına ulaştı. Bu rakamın yüzde 39’u verilen burslara, yüzde 31’i ayni yardımlara, yüzde 23’ü düzenlenen kurslara, yüzde 6’sı diğer harcamalara, yüzde 1’i de sağlık yardımlarına ayrıldı. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz kurslardan yetişen ustalarımız, köy okullarının tuvaletlerini yeniliyor. Öğrencilerimizi daha sağlıklı şartlara kavuşturuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

KSV olarak 5 yıl içinde 2.5 milyon TL kaynak aktararak bin 250 genci daha meslek sahibi yapmak ve buna bağlı olarak 50 köy okulunun daha tuvaletlerini yenilemek istediklerini anlatan Sarantopoulos, Kale Grubu çalışanlarının, ‘Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik’ sloganıyla başlattığı ek projeyle; köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara, kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi ve ayakkabı hediye edildiğini, bu çerçevede de 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye daha ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!