YHT’ye yatırım dopingi

Güncelleme Tarihi:

YHT’ye yatırım dopingi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2014 01:12

2015 Yılı Programı'na göre, gelecek yıl kamu sabit sermaye yatırımları içerisindeki en yüksek pay yüzde 31 ile ulaştırma sektörünün olacak.

Haberin Devamı

Gelecek yıl hızlı tren projelerine öncelik verilecek. Ankara merkez olmak üzere Onuncu Kalkınma Planı’nda tanımlanan hızlı tren çekirdek ağının yapımına, karma trafiğe uygun yüksek standartlı demiryolu inşaatlarına ve elektrifikasyon ve sinyalizasyon projelerine öncelik verilecek. Bu kapsamda gelecek yıl, Ankara-Sivas Demiryolu projesinin yapımı hızlandırılacak. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin Ankara-Afyonkarahisar kesiminin yapım çalışmalarına devam edilecek, Afyonkarahisar-Uşak-İzmir kesiminin yapım ihalesine çıkılacak.

SİVAS VE İZMİR HATLARI

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hatt ile 602 kilometre uzunluğunda olan mevcut demiryolu hattı 405 kilometreye düşecek. Böylece 12 süren Ankara-Sivas arası 2 saate inecek. Ankara-İzmir YHT projesi ile Ankara-Afyon arası 1 saat 20 dakika ve Afyon İzmir arası 2 saat 30 dakika sürecek. Böylece Ankara’dan İzmir’e 3 saat 50 dakikada ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!