Bende bir sorun mu var

18 yaşında bir genç kızım. Genç kızlık dönemine girdikten sonra kendi vücudumu tanımaya başladım. O zaman, vajinamda bir sorun olduğunu gördüm, dikkatimi çeken cinsel organımın sarkık durmasıydı.

Haberin Devamı

Canım Güzin Ablacığım, yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Tüm insanlara yardımcı olman ne kadar güzel. Senin yerinde olmayı, insanların sorunlarına bir nebze olsun yardımcı olmayı çok isterdim.
Ablacığım benim bir derdim var ve hayatımı kâbusa çeviriyor. Ben 18 yaşında bir genç kızım. Genç kızlık dönemine girdikten sonra kendi vücudumu tanımaya başladım.
O zaman, vajinamda bir sorun olduğunu gördüm, dikkatimi çeken cinsel organımın sarkık durmasıydı. Bu durum dar pantolon veya bikini giymemi engelliyor. Çünkü sanki dışarıdan hemen belli oluyor. İnsanlar sanki hep bana bakıyormuş gibi hissediyorum.
Bir erkek arkadaşım var, ileride evlenmeyi düşünüyoruz ama sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Ona fazla yaklaşmaktan korkuyorum, hep uzak duruyorum, bu nedenle o da bana kızıyor.
Aslında ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Psikolojim giderek bozuldu. Sürekli bunu düşünüyorum. Erkek arkadaşımla evlenmeyi çok istiyorum ama bu durumda hiç kimseyle evlenemem.
Ablacığım bunun bir çaresi yok mudur?.. Kimseyle bu sorunumu paylaşamıyorum. Senden başka kimseye de açamazdım bu sorunumu. Kime anlatabilirim ki...
Ameliyat olunabileceğini duymuştum. Ama bu ameliyat nasıl olur ve kaç paradır bilmiyorum. Ablacığım ne olur bana yardım et. Tek çarem sen oldun. Cevabını umutla bekleyeceğim. Beni bu sorun konusunda aydınlatın lütfen, yoksa iyice bunalıma gireceğimi hissediyorum.
Rumuz: Bir derdim var

Haberin Devamı


Sevgili kızım, insanın cinsel organı da tıpkı, tüm vücudundaki diğer organlar gibi farklılık gösterebilir. Büyük olasılıkla sendeki bu değişik görüntü sandığın gibi bir anormallik değildir.
Yine de eğer seni bu derecede rahatsız ediyorsa, benim de bildiğim kadarıyla, artık bu alanda da estetik operasyonlar yapılabiliyor, bunu denemen mümkün.
Bu nedenle önce seni bu konuda değerlendirecek bir kadın doğum uzmanıyla görüşüp muayene olmalısın. O eğer sandığın gibi bir anormallik teşhis ederse, bu alanda estetik ameliyat yapabilen bir uzmana başvurabilirsin.
Kızım doktorların bu tür ameliyatlar için ne kadar para isteyeceklerini elbette bilemem. Ancak önce sorununu değerlendirmek önemli. Kadıköy Şifa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü uzmanlarından Dr. Tülay Top sana bu konuda gereken bilgiyi verebilir, seni yönlendirebilir.

Yazarın Tüm Yazıları