Bodrum'daki karaada şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Bodrumdaki karaada şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2014 01:09

BODRUM’da geleneksel değerlere sahip çıkmak amacıyla düzenlenen 5’inci Karaada Şenliği’nde renkli görüntüler ortaya çıktı. Bodrumlular, eski oyunları oynayarak çocukluklarına döndü.

Haberin Devamı

Halikarnas İskele’de bir araya gelen Bodrumlular teknelerle Karaada’ya götürüldü. Yöresel ürünlerle Bodrum kahvaltısının verildiği etkinlikte, Bodrumlular hasırların üzerinde ve deniz kenarında piknik havasında kahvaltı yaptı. Karaada’da bulunan Leleg döneminden kalma tapınak ve kiliseye yürüyüş düzenlendi. Bodrum Doğa Sporları Kulübü’nün öncülüğünde, Muğla 911 Arama Kurtarma Ekibi’nin desteğiyle yürüyüş gerçekleştirildi. Bodrum Belediyesi Yelken Kulübü optimist sporcuları Karaada’nın önüne gelerek gösteri yaptı. Bodrum Karya Çiçekleri Halk Oyunları ekibi de, Bodrumlu müzisyenler eşliğinde konuklara yöresel halk oyunlarını oynadı. Ayrıca ceviz vurmaca, ip atlama gibi unutulan eski çocuk oyunları çocuklara öğretildi. Oyunları oynayan yetişkinler de çocukluklarına döndü. Bodrum ile ilgili yazılan çeşitli şiirler okundu.

Haberin Devamı

SONBAHAR’DA ILICA KEYFİ

Karaada’ya gelenler ılıca keyfi yapmadan dönmedi. İçindeki çamurun insanı güzelleştirdiğine, sıcak suyun ise cilt hastalıklarına iyi geldiğine ve Kleopatra’nın da kullandığına inanılan Güzellik Mağarası’nı ziyaret eden Bodrumlular, 32 derece sıcaklıktaki ılıca suyuna girerek bol bol keyif yaptı.

Bodrum Belediyesi ve Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından Bodrum Ziraat Odası, Mavi Yol Girişimi, Sınır Tanımayan Şefler Derneği, Zeytindostu Derneği, Bodrum Doğa Sporları Kulübü, Bodrum Tohum Derneği’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik yaklaşık 7 saat sürdü. Şenliğe katılan yaklaşık bin kişi akşam saatlerinde yine teknelerle Bodrum’a döndü.

Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, "Bodrum’a özgü yiyecekleri, oyunları unutmamak için bu etkinliği düzenledik. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdik. Bodrum’un geleneklerini çocuklarımıza ve Bodrum’a yerleşenlere anlatmayı istedik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!