54 kişilik korodan Cumhuriyet konseri

Güncelleme Tarihi:

54 kişilik korodan Cumhuriyet konseri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 10:38

Frankfurt Türk Kültür Merkezi Korosu, KUBİ’nin düzenlediği Cumhuriyet konserinde ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ türküsüyle coşturdu

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 91 yılı kutlamaları Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da devam ediyor. Frankfurt Kültür ve Eğitim Derneği’nin (KUBİ) düzenlediği Cumhuriyet konserinde 54 kişilik Frankfurt Kültür Merkezi Korosu sahne aldı. Koro sevilen eserlerle dinleyicilerine bayram coşkusu yaşattı. Yurdun dört bir yanından derlenen türküleri seslendiren Gültekin Demirtaş yönetimindeki koro büyük beğeni kazandı. Ulu Önder Atatürk’e minnetdar olduklarını kaydeden Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yılında güçlü bir ülke haline geldiğini kaydetti.

‘Cumhuriyet değerleri çok önemli’

KUBİ Başkanı Arif Arslaner de komşu ülkelerin içinde bulunduğu durumunun Cumhuriyet’in çağdaş hukuk, demokrasi ve laiklik gibi değerlerin önemini gösterdiğini söyledi. “Irak ve Suriye’deki çatışmaları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz” diyen Arslaner konuşmasında “Komşu ülkelerimizdeki durum bize Cumhuriyet’i kuranların ne kadar doğru iş yaptıklarını gösteriyor. Demokrasi, laiklik çağdaş hukukun üstünlüğü ve eşitlik ilkeleri bizleri özgür birey yapıyor. Bu ülkelerin geçerli olmadığı komşularımazda mezhep çatışmaları var. Atatürk’e ve arkadaşlarına şükran borçluyuz. Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. Koro konser finalini ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa’ türküsüyle yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!