İstanbul Boğazı'nda facia

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Boğazında facia
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 09:16

İstanbul’da sabah saatlerinde 42 Afgan kaçağı taşıyan teknenin batması faciayla sonuçlandı. Kazanın ardından başlatılan arama çalışmalarında şu ana kadar 24 ceset bulundu. Kaçaklardan 12’sinin çocuk, 7’sinin kadın, 23’ünün ise erkek olduğu öğrenildi. Teknede Türk kaptanla birlikte 43 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DEHŞET NOKTASINDAN İLK KARELER

İstanbul Boğazında facia


Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkilileri faciayı doğrularken kaçakları taşıyan tekne, Rumeli Feneri'nin 4 kilometre açıklarında alabora oldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede biri Türk kaptan, 42 Afgan kaçak toplam 43 kişi bulunuyordu.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Rumeli Feneri açıklarında tekne faciasıyla ilgili yaptığı açıklamada 7 kişinin sağ kurtarıldığını, 24 kişinin ise cansız bedeninin denizden alındığını açıkladı. Arama faaliyetlerinin halen devam ettiği kaydedildi.

İstanbul Boğazında facia

Haberin Devamı

İstanbul Boğazında facia
FACİADA ÖLENLERİN ÇOĞU ÇOCUK




İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada "Göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu 18:00 itibariyle 6 kazazede sağ olarak kurtarıldı, 24 kazazedenin cansız bedeni denizden alınmıştır" denildi.

İstanbul Boğazında facia
DEHŞET TEKNESİNDEN İLK GÖRÜNTÜ

'BURADA DEHŞETİ YAŞIYORUZ'

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan faciayı şu sözlerle anlattı.

Balıkçılar da kurtarma çalışmalarına katılıyor. Telsizlerden anonslar yapılıyor. Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. İçine 40 kişi koymuşlar. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.

İstanbul Boğazında facia


2 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin batmasına ilişkin soruşturma başlattı.Başsavcılık, otopsi ve olayla ilgili inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları İsmail Göktürk ve Metin Kantar’ı görevlendirdi. Her iki savcının da olay yerine gittiği belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!