Şeffaflık karnesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şeffaflık karnesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 01:00

Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi başlıyor. BİST 30 şirketlerine yönelik başlayacak endeks şirketlerin çevreden tasarrufa kadar bir çok çalışmasını değerlendirerek oluşacak.

Haberin Devamı

SON yıllarda Sabancı’dan Koç’a, Anadolu Grubu’ndan İş Bankası’na kadar yaklaşık 15 gruba ait 150’ye yakın şirket Sürdürülebilirlik Raporu açıklıyor. Borsa İstanbul yarından itibaren şirketlerin bu yolsuzluk, çevre, sağlık gibi alanlarda yaptığı çalışmaları ölçen bir endeks başlatıyor. Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi, BİST 30’daki şirketleri kapsayacak.
Çevre sorunlarının en önemli kaynaklarından biri olan şirketler gözaltında. Tüketicilerin şirketlerden beklenti ve talepleri de artıyor. Sürdürülebilirlik önem kazanıyor.
Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almak şirketlere sadece tüketici karşısında avantaj sağlamıyor. Bunun yanı sıra dünyada rekabet avantajı, yabancı yatırımcılar karşısında itibar, şeffaflık getiriyor.Çünkü artık büyük fon sahipleri kredi kullandırmak için sürdürülebilirlik raporlamasını şart koşmaya başladılar. Bu çalışmaların ölçülmesi de 2000’lerden itibaren başlayan borsalardaki sürdürülebilirlik endeksiyle yapılıyor.
Endeks, şirketlere kurumsal sürdürülebilirlik performanslarını yerel ve küresel anlamda karşılaştırma imkanı verecek. Endeks yatırımcıların sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen şirketleri ayırt edip bu şirketlere yatırım yapmalarını sağlayacak bir araç olacak. Endeksin diğer bir amacı ise Türkiye’de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki bilginin artmasına katkı sağlamak.

Haberin Devamı

GRI YÖNETİMİNDE BİR TÜRK

KÜRESEL Raporlama Girişimi’nin (GRI) yönetimine bir Türk profesyonel de girdi. Özlem Denizmen, GRI’de Türkiye’yi temsil eden ilk üye. GRI’ın yönetiminde, ABD, Çin, Hindistan, Avrupa, Latin Amerika’dan 15 kişi var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!