Aslı annenin çaresiz bekleyişi

Güncelleme Tarihi:

Aslı annenin çaresiz bekleyişi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 01:11

Mülkiye Demir Kılınç ve Arzu Ceylan Oral gibi, Aslı D. adlı anne de 6 aylık kızıyla 5 Kasım’da hapse girmeyi bekliyor. ‘Kader mahkûmu’ annenin aklı, geride kalacak en büyüğü 5 yaşındaki üç çocuğunda.

Haberin Devamı

ASLI D. (29) babasının çalıştığı tekstil fabrikasına girdiğinde yaşı 13’tü. Ailenin 5 çocuğundan 2’ncisiydi. 18 yaşına geldiğinde, oto galerisi var diye 40 yaşında biriyle istemediği bir evlilik yaptı. Şiddete bir yıl dayanabildi. Boşanma isteği, ailesinin, “Kocandır döver de sever de” lafıyla havada kaldı. Çareyi evden kaçmakta buludu, alyansını satıp bir süre parklarda, karakol önlerinde yattı. Türkiye’de maalesef ‘sıradan’ bu hikâyeyi dinlemek için CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Aslı D.’nin kapısını çaldık. 6 aylık kızını emzirirken anlattı: “Bir kafeteryada tanıştım Bülent’le. Bana güven verdi, hikâyemi anlattım. Evine gittik. Bir ay iyiydi. Birgün uyuşturucu kullandığını gördüm. ‘Sen de dene’ dedi. Kullanmayınca dövdü. Kurye yapacaktı, satacaktı beni. Kaçtım evden. Parklarda bir kadınla tanışmıştım, bir süre onda kaldım. İstanbul Maltepe’de bir gün karşılaştık Bülent’le, saçımdan sürükleyerek götürdü. ‘Dokunma, yoksa seni uyuşturucu kullandığın için ihbar ederim’ dedim, geri çekildi. Yanında gezmeye başladım. Bir gün arabayı çevirdiler. Uyuşturucu çıktı. Onu içeri aldılar. Ben serbest kaldım.”

Haberin Devamı

‘SEVİYORDUM İŞTE’

“Bir lokantada iş buldum. Durumu düzeltiyordum ki çıkmış içeriden. Kocammış gibi düştüm peşine. Seviyordum, ona da, ‘Birbirimizi seviyoruz, düzgün bir hayatımız olsun’ dedim. ‘Tamam’ dedi. İki gün çalıştı, 3’üncü gün eve değişik adamlar geldi. Aileme dönmek üzere evden çıktım. Kimliğimi unuttuğumu fark ettim. Döndüğümde polis evi basmıştı. Davaya beni de dahil ettiler. Beraat ettim, o cezaevine girdi. Kurtulmak yerine ziyarete gittim.”

7 AY ÖNCE ÖĞRENDİ

Aslı D., kemoterapi gören kanser hastası sevgilisine içmek amacıyla uyuşturucu temin etmekle suçlanıyor ve cezaevine giriyor. Sevgilisi cezaevinde ölürken, kendisi 8 ay tutuklu kalıp tahliye oluyor. Bir süre sonra da hayatını değiştiren adamla tanışıyor. Birlikte yaşadığı kişiden, ilki 2009 doğumlu 4 çocuğu oluyor. 4’ncü çocuğuna 8.5 aylık hamileyken, geçen nisan ayında kapısına polis dayanıyor. Beraat ettiğini sanan Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle hayata yeniden tutunan Aslı D., 8 ay tutuklu kaldığı suçun cezasının 4 yıl 2 ay olarak kesinleştiğini öğreniyor. Hamileliği mahkûmiyetini 6 ay ertelese de sayılı gün çabuk geçiyor.

Haberin Devamı

Çocuklarımı nasıl veririm?

ASLI pişmanlığını şöyle anlatıyor: “Şimdiki aklım olsa evlendiğim eşimin kahrını çekerdim. Adım lekeleneceğine dayağına razıydım. İyi ki bu eşimle tanışmışım. İmam nikâhı nedeniyle diğer çocuklarımın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na verileceği söyleniyor. Nasıl veririm? Tam hayatım değişmişken...”

EV HAPSİ VERİLEBİLİR

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Aslı D.’ın kendisini, yine çocuklarıyla cezaevine girmeleri beklenen Mülkiye Demir ve Arzu Ceylan ile düzenlediği basın toplantısı sonrası aradığını belirterek, şunları söylüyor: “Bu kadını geride üç çocuğunu bırakarak, 6 aylık çocuğuyla cezaevine alacaksın da ne olacak? Cezanın amacı ıslahtır. Bebekli kadınlar için denetimli serbestlik ve ev hapsiyle bu gerçekleşebilir. Genel başkan yardımcımız Sezgin Tanrıkulu’nun yasa değişikliği teklifiyle bu mümkün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!