Sosyal medya kadınlar için yeni iş kapısı

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya kadınlar için yeni iş kapısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 10:21

Sosyal medyaya hakim olmak iş bulmada önmeli bir kriter haline geldi. İş dünyası sosyal medyaya hakim elemanlara öncelik veriyor. Bu gerçekten hareketle Berlin Kadın Bilgisayar Merkezi’nde “İçerik Yöneticisi ve Sosyal Medya Uzmanı“ yetiştirmeyi hedefleyen bir kurs başlatılıyor.

Haberin Devamı

Yeni medya sektöründe istihdamı karşılayacak eğitimli insan sayısının az olması nedeniyle başlatılan eğitim programı, işsiz kadınlara yönelik düşünülmüş.

Yedi ay sürecek, eğitim masrafları Çalışma Ajansları veya Job Center’ler tarafından karşılanacak. İsteyen kursiyerler kendileri ödeme yaparak eğitim alabilecek. Eğitim süresince kadınlara, Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Bloglar, LinkedI gibi sosyal medya araçlarını kullanmayı ve sosyal medya platformlarından nasıl para kazanılabileceği gösterilecek. Kurs 17 Kasım'da başlayacak.

Berlin Kadın Bilgisayar Merkezi Basın Sözcüsü DuschaRosen, Sosyal Medya Uzmanlığı mesleğinin günümüzde büyük rağbet gördüğüne ve bu mesleğe yönelik iş ilanlarının gün geçtikçe çoğaldığına dikkat çekti.Rosen, Facebook, Twitter gibi paylaşım sitelerinin sadece özel kullanım için değil, artık iş dünyası için de vazgeçilmez bir araç haline geldiğini belirtti.

Berlin’in Kreuzberg semtinde, Cuvrystr. 1 numarada bulunan merkezde sosyal medya kursu pazartesi gününden Perşembe gününe kadar olmak üzere haftanın dört günü, saat 9.00 ile 14.00 arasında yapılacak. Kursiyerler merkezin online eğitim programından da istedikleri zaman yararlanabilecek. Almanca “Content und Social Media Managerin“ olarak adlandırılan kurs hakkında daha geniş bilgi, www.fczb.de adlı internet adresinde bulanabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!