Davutoğlu: "Ne savaşa girer ne de oyunun dışında kalırız"

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: Ne savaşa girer ne de oyunun dışında kalırız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 00:21

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de yaşanan gelişmeler ve Peşmerge’nin Türkiye üzerinden Kobani’ye geçişine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’yi savaşa çekmek isteyenlerin oyununu bozarak, Mehmetçiğin savaşa girmesini engellediklerini belirten Davutoğlu, Türkiye’nin pozisyonuna ilişkin de, “Ne savaşa girer ne de oyunun dışında kalırız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Afyonkarahisar’da ilk kez Davutoğlu başkanlığında yapılan parti kampında çözüm süreci ve Suriye’deki gelişmeler masaya yatırılırken, milletvekillerinden de önceki kamplara göre rekor söz talebi geldi. 43 vekilin söz aldığı toplantıda, özellikle batı illerinden vekiller Kobani’ye giden Peşmergenin geçiş görüntüleriyle ilgili tepkilerini dile getirdiler. Güneydoğulu vekiller de, “Bölgede en çok saldırıya maruz kalanlar biziz, bir çok tehdit alıyoruz, ama buna rağmen halk çözüm sürecine bizimle birlikte inanıyor, barış ve huzur atmosferinin devamını istiyor, bu sürdürülmeli” dediler.

Davutoğlu da Peşmergenin geçiş süreciyle ilgili vekillerini bilgilendirirken, “Biz ne savaşın içine gireriz ne de oyunun dışında kalırız” dedi ve şöyle konuştu:
“Biz burada bizi savaşa çekmek isteyenlerin oyununu bozduk. PKK ve PYD önce peşmergenin Kobani’ye geçişini istememişti. Batılılarda buna çok sıcak bakmamıştı. Bizi IŞİD’le mücadele adı altında bölgedeki savaşa sokmak istiyorlardı. Biz Peşmergenin geçişini sağlayarak ve izin vererek Mehmetçiğin savaşa girmesini engelledik” dedi.

Haberin Devamı

PAKET İMZAYA AÇILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala da yeni güvenlik paketine ilişkin vekilleri bilgilendirirken, tasarının bakanların imzasına açıldığı, imzaların tamamlanması halinde bugün Meclis’e gönderilebileceği bilgisini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!