Beşiktaş 0 - 2 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 0 - 2 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 17:57

Fenerbahçe derbi mücadelesinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanan karşılaşmanın gollerini 3. dakikada Emenike ve 86. dakikada Sow kaydetti.

Haberin Devamı


Beşiktaş 0 - 2 Fenerbahçe


Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz
Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal (Dk. 46 Sosa), Ersan Adem Gülüm, Sivok, Motta, Hutchinson, Veli Kavlak (Dk. 78 Mustafa Pektemek), Kerim Frei Koyunlu, Oğuzhan Özyakup (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Olcay Şahan, Demba Ba
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec, Caner Erkin (Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım), Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu (Dk. 64 Sow), Alper Potuk (Dk. 84 Selçuk Şahin), Emenike
Goller: Dk. 3 Emenike, Dk. 86 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 43 Olcay Şahan (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 26 Caner Erkin, Dk. 45 Emre Belözoğlu, Dk. 57 Bekir İrtegün, Dk. 65 Emenike, Dk. 79 Kuyt (Fenerbahçe), Dk. 45 Veli Kavlak, Dk. 66 Oğuzhan Özyakup, Dk. 80 Demba Ba, Dk. 90+5 Sivok (Beşiktaş)


GALERİ / SÜLEYMAN ARAT - EMRE OKTAY VE ADEM KABAYEL'İN OBJEKTİFİNDEN

F.BAHÇE'NİN 2. GOLÜ SOW'DAN GELDİ
86. dakikada Motta sol kanatta topu Emenike'ye kaptırınca sarı lacivertliler Beşiktaş defansını eksik yakaladı. Emenike aldığı topu bekletmeden Sow'a aktardı. Bu oyuncuda tek vuruşla golü yaparak maçı 2-0'a taşıdı.

Haberin Devamı


SOSA OYUNDA
2. yarı başlarken Bilic'den oyuna müdahale etti. Hırvat hoca oyundan Necip'i alırken Sosa'yı oyuna soktu. Bu değişiklik sonrasında Atiba sağ beke geçti.

OLCAY KIRMIZI KART GÖRDÜ
Karşılaşmanın 43. dakikasında Beşiktaş'tan Olcay Şahan 2. sarı karttan kırmızı kart gördü. Kırmızı kart sonrasında Beşiktaşlı Veli ile Fenerbahçeli Emre arasında da gerilim yaşandı.

GOL EMENIKE'DEN GELDİ
-3. dakikada Alper sol kanattan aldığı topu ceza alanına kadar taşıdı. Çizgiye indikten sonra topu yerden penaltı noktasına çıkardı. Emenike tek vuruşla golü buldu.



MAÇ ÖNCESİ NOTLAR
Fenerbahçe taraftarı alınmadı
Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin karşı karşıya geldiği bir başka derbi gecesinde sene başında iki kulüp de anlaşmasına rağmen deplasman taraftarı alınmadı. Bunun sebebi olarak ise Passolig sisteminin tam olarak oturmaması gösterildi.

Webo döndü
Hafta içinde annesinin cenaze işlemleri için özel izin alan ve ülkesi Kamerun’a giden Pierre Webo sabah döndü ve maç öncesi kampa katıldı. Webo maç kadrosunda yer alırken mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

Sow kesik yedi
Fenerbahçe’nin yıldız forveti Moussa Sow, Beşiktaş derbisinde kesik yedi. Fazla kiloları sebebiyle dikkat çeken Senegalli oyuncu maça yedek başladı. Kanarya’nın hücum hattında Kuyt, Emenike ve Alper üçlüsü görev yapıyor.

Bekir'in cezası bitti
Torku Konyaspor maçında direkt kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Bekir İrtegün, Beşiktaş derbisiyle sahalara döndü. Bekir stoperde Kadlec ile beraber görev yaptı.

Haberin Devamı


Yine aynı tişört
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisine de “Hedef 1 milyon üye” tişörtleriyle çıktı. Başkan Aziz Yıldırım çok önem verdiği bu projenin sloganını taşıyan tişörtü futbolcular maç öncesi ısınırken giydi.

Ba ile Sow sohbet etti
Maç öncesinde iki takımın da Senegalli yıldızları Demba Ba ile Moussa Sow uzun süre sohbet etti. İkili derbi için de birbirlerine başarılar diledi.

Beşiktaş yönetiminden Fenerbahçe'ye davet
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, karşılaşma öncesi Şeref Tribünü yanında bulunan restaurantda Fenerbahçeli yöneticilere yemek daveti verdi. Mahmut Uslu başkanlığında Olimpiyat Stadı'na gelen sarı lacivertli yöneticileri karşılayan Başkan Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Erdal Tornunoğulları ve Erdal Karacan, Fenerbahçeli yöneticilerle birlikte dostluk yemeğinde bir araya geldiler. Yemeğe medya alınmadı.

Olimpiyat Stadı çevresindeki restaurantlar doldu
Derbi maçı öncesi Başakşehir ve çevresindeki restaurantlar full dolması esnafın yüzünü güldürdü. Olimpiyat Stadı çevresindeki İkitelli, Başakşehir bölgesinde yoğunlaşan taraftarların esnafa ilgisi büyüktü.

12 bin forma satıldı
Beşiktaşlı taraftarlar derbi maçı öncesi Kartal Yuvası mağazalarına büyük ilgi gösterirken ürün satışında patlama yaşandı. Siyah beyazlı kulübün yöneticisi Emre Kocadağ, taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Kartal Yuvası mağazalarında 12 bine yakın ürün satışının gerçekleşmesinden memnun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


MAÇ ÖNCESİ...
Lige iyi bir giriş yapan ve ilk haftayı namağlup olarak tamamlayan Beşiktaş ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta Kayseri deplasmanında Erciyesspor karşısında almıştı. 7 maçtan 4 galibiyet çıkartan siyah beyazlılar 2 maçtan da beraberlikle ayrılmıştı. Bu maçlarda 10 gol bulan Beşiktaş, kendi kalesinde ise 7 gol gördü.

Siyah beyazlılar seyircisi önünde oynadığı 3 maçta ise 1 galibiyet alırken 2 beraberlik buldu.

Son şampiyon Fenerbahçe ise lige istediği gibi bir başlangıç yapamadı. 7 maçta 4 galibiyet alan sarı lacivertliler 1 kez berabere kalırken 2 kez maçlardan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 9 gol bulan Fenerbahçe kendi kalesindeki 8 gole engel olamadı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe deplasmanda oynadığı 3 maçta ise galibiyetle tanışamadı. Bu maçlarda 1 kez berabere kalan sarı lacivertliler 2 kez de mağlup oldu. Fenerbahçe deplasmanda oynadığı maçlarda sadece 1 gol bulurken kendi kalesinde 4 gol gördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!