Sağlıkçıya şiddete Rektör’den tepki

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçıya şiddete Rektör’den tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 13:43

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde Dr. Ömer Canacık ve bir intör doktor hasta yakınları tarafından dövüldü. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Acil Servis’te, burada görevli hekimlerle “Şiddete Hayır” toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Ceketinin yakasına, “Şiddete sıfır tolerans” yazılı kokart takan Füzün, “Burası Türkiye’nin sayılı hastanelerinden biri. Hem hizmet kalitesi bakımından, hem de büyüklüğü açısından örnek bir kurum. Hekimlerimiz bir hastayı tüm imkanları kullanıp hayata döndürürken, yakınları kendilerine geç bilgi verildiği gerekçesiyle iki arkadaşımızı tartaklıyor. Bu şiddeti kınıyor ve hasta yakınlara sesleniyorum: Hekimler hepimizin sağlığı için var. Onları tartaklamak değil, tam tersine yardımcı olmak lazım” dedi.
Suç duyurusu yapıldı
Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin Aksay da duyduğu üzüntüyü dile getirdi, “Olayın sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yasal süreç sonuna kadar takip edilecek. Hayat kurtaran hekimlere karşı yapılan insafsız uygulamalar, tüm moral motivasyonu çökertiyor. Olayın moral etkileri fiziki etkilerinin çok ötesinde. Tüm acil servis hekimleri sözlü ya da fiziksel şiddet görebileceği için tedirgin” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!