Bu müzikal iş yapar!

Talimhane Tiyatrosu’nun ‘Seni Seviyorum. Mükemmelsin. Şimdi Değiş’ müzikali, bu sezon Zorlu Center PSM sahnesine taşındı. Çok da iyi oldu. Zaten zevkle izlenen müzikal, Zorlu’da tam bir tiyatro keyfine dönüşmüş.

Haberin Devamı

‘Seni Seviyorum.Mükemmelsin.Şimdi Değiş’ aşk, meşk ve ilişkiler hakkında çok tatlı ve meşhur bir müzikal. Talimhane Tiyatrosu yaptı. Geçen sezon zevkle izledik. Ben de oyunu 5 Ocak tarihli Keyif ilavesinde yayımlanan ‘Zaten bunlar hep seks!’ başlıklı yazımda tanıtma fırsatı bulmuştum. Oyun bu sezon Zorlu Center’ın sahnesine taşındı. Çok da iyi oldu. Broadway’in küçük tiyatrolarında başlayıp dünyaya yayılan, milyonlarca seyirciye ulaşan bu seyirlik, Lerzan Pamir ve Mehmet Ergen rejisiyle Zorlu’da tam bir tiyatro keyfine dönüşmüş. Büyük ve teşkilatlı bir sahne burası. Prodüksiyon 10 numara olmuş. Işıklar, dekorlar yıkılıyor. Oyuncular sevimli. Çok iyi şarkı söylüyorlar. ‘O Ses Türkiye’ye çıksalar hepsi birinci olur. Bu müzikal çok iş yapar. Entelektüel bir şey değil ama kıvrak bir zeka var oyunda. Halanızı, kayınçonuzu gönül rahatlığıyla davet edebilirsiniz!
Zorlu, çoğunlukla yurt dışından prodüksiyonlar getiriyor. İkinci sınıf işlerle ‘A’ klasmanında şovları yıllık programlarında harmanlayıp, havaya gelen müşteriyle tavaya geleni koltuk kardeşi ediyor. İyi de oluyor. Bu müzikalle ilk kez bir ortak yapım gerçekleştirmiş oldular. Çok iyi olmuş, çünkü doldur boşalt bir yere kadar. Geniş imkânlarını yerli yazarlarla ve kumpanyalarla daha çok paylaşsınlar. Kültür hayatımızda silinmez izler bırakırlar. Pek güzel olur.

ALLAH KORUDU

Haberin Devamı

Bu yaz festivalde izleyemedim, geçen akşam gördüm. ‘Tatyana’nın Çehov’un kısa oyunuyla, Aleksey Suvorin adlı yazarın dört perdelik dramasının modern bir kolajı olduğunu okumuştum. Tatyana, 19. yüzyılda sahnede intihar eden bir oyuncuymuş. ‘biriken’in yaptığı bu kavramsal prodüksiyon, Tatyana ve çevresindeki insanların karmaşık ruh halleri üzerine kurulmuş. Meral Çetinkaya’nın oyunculuğuna yine hayran oldum. Mehmet B. Aslan, Defne Halman zaten hep şahane. Muhtemelen benim hamhalatlığım; oyundan hiçbir şey anlamadım, sıkıntıdan patladım. Bana göre, en iyi tarafı 70 dakikada bitmesiydi. 71 olsa fücceten gidecektim. Allah korudu.

Bu müzikal iş yapar

Yazarın Tüm Yazıları