Adanalı iş adamları Schengen vizesi için ofis istiyor

Güncelleme Tarihi:

Adanalı iş adamları Schengen vizesi için ofis istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 13:04

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, yurt dışına çıkışlarda Schengen vizesi almak için başvuru yapılacak bir birim olmamasının hem maddi hem de zaman kaybına sebep olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

ATO’nun Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, Schengen vizesi konusunda yaşadıkları sorunu dile getirdi. Menevşe, “Odamızın girişimleriyle İngiltere vize ofisini odamız bünyesinde hizmete açmıştık. Yalnız bu ofis Birleşik Krallık vizesi geçerli olan ülkelere vize tanzim edebilmektedir.

SCHENGEN OFİSİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ
Avrupa Birliği ülkelerinin ortak vize sistemi olan Schengen ise ilimizde halen mevcut değildir. Bu vizeyi veren ofislerin başka illerde açıldığını biliyoruz. Bu nedenle Adana ve Mersin oda ve borsalarımızın katılımıyla 13 oda ve borsa adına Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Eberhard Pohl’e yazı yazdık ve 3 bin 200 dış ticaret şirketi, 7 milyon nüfus ve 17 milyar dolar ciroya sahip bölgemiz adına ilimizde IDATA vize ofisi kurulmasını talep ettik.

Bu girişimimizi de takip edeceğiz. Bu girişimimiz neticesinde ilimizde bir Schengen ofisi kurmayı hedefliyoruz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!