Hayalinin peşinden gitti

Haberin Devamı

DOĞMA büyüme İzmirli. Ailesine çok düşkün. Nasıl olmasın ki! Her konuyu rahatlıkla konuşabildiği için çok şanslı ve mutlu bir çocukluk geçirmiş. Her zaman yanında olduklarını bilmek de bugün bulunduğu konumda olmasında büyük rol oynamış. Tabii eşine de... İş hayatında olduğu gibi özelinde de onu kaptanı olarak görüyor. Genç, güzel ve başarılı bir iş kadını. 176 kişiden oluşan İTO Meclisi’nin 8 kadın üyesinden biri. Enerji dolu. Kıpır kıpır bir yapısı var. Boş kalmayı hiç ama hiç sevmiyor. Kafası sürekli bir şeylerle meşgul. Bütün gün bir oraya, bir buraya koşturuyor. Peki, hırslı biri mi? “Geçtim oraları... Hem maddi, hem de manevi olarak. Ben çalışmayı seviyorum. İşime aşığım. İşim benim lokomotifim. İşimde konsantrasyonum tamsa, iyi işler yapıyorsam, ailemi, eşimi ve çevremi mutlu edebiliyorum. Bu da herhalde çok küçük yaştan beri çalışıyor olmamdan kaynaklanıyor. Üretmeye devam etmezsem, yan gelip yatarsam kendimi dünyanın en mutsuz insanlarından biri olarak görürüm. Bugüne kadar inandığım hiçbir şeyden asla vazgeçmedim, hep sonuna kadar gittim. Her zaman başarmanın yollarını aradım. Yılmadan, inanarak... Güçlüklerle karşılaştığım zamanlarda bile serinkanlılıkla mücadele ederek üstesinden gelmenin yollarını hep buldum ve başardım. Şunu hiç unutmadım: Hayatta başarılı olmanın yüzde 90’ı doğru hedefler koymak ve bu yolda yılmadan çalışıp, başaracağınıza inanarak ilerlemektir” diyor. Seneca’nın, “Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulamaz” sözünü kendisine hayat felsefesi edinen, aileden gözlükçü, Mert Optik Genel Koordinatörü Melisa Pala da iş dışı yaşamının kapılarını Sıradışı’na açtı...

Haberin Devamı

Hayalinin peşinden gitti

HAYAT FELSEFESİ
Seneca’nın söylediği gibi: Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulamaz.

BESLENME
Kırmızı et tutkunuyum

* Laktoksuz süt, küçük parça peynir ve sarısı alınmış yumurtadan oluşan hafif bir kahvaltıyı tercih ediyorum. Öğlenleri verilmiş bir sözüm yoksa şirkette yiyorum. Akşam dışarıda olacaksak sadece salata, yok evde olacaksak sebze ya da ızgara tüketiyorum. Akşamları dışarıda programımız yoksa mutlaka 19.30’da salatamı yiyorum ve o saatten sonra sadece sıvı tüketimi yapıyorum. Ara öğünlerim ceviz, fındık, fıstık ya da bir bütün yeşil elma olarak değişiyor. ‘Tam bir kırmızı et tutkunuyum’ diyebilirim. Her günüm mutfakta geçmiyor maalesef. Çok yoğun çalıştığım için yardımcım var. Et, balık ve makarna çeşitlerim iyi bilinen lezzetlerim arasında.

MEKAN
Önceliğim çeşitlilik

Haberin Devamı

* İzmir’de Deniz Restoran, Etçibaşı ve Akın’ın Yeri en sevdiğim işletmeler arasında. Bir mekanda önceliğim ürün çeşitliliği, tazelik ve doluluk.

SPOR
Kickboksla ilgileniyorum

* Her sabah 2 saat yürüyorum. Haftanın iki günü de kickboks yapıyorum. Beşiktaş taraftarıyım.

TATİL
Başkanımız ne derse o!

* İşle ilgili çok seyahat ettiğimiz için uzun süreli tatil programı yapmıyorum. Bir arkadaş grubumuz var, başkanımız ne derse uyuyoruz!

HOBİ
Balık tutmak büyük keyif

* Balık tutmak hayatta olmazsa olmazım. Denizin ortasındayken rahatlıyorum, ruhum özgürleşiyor. Melisa Pala’yı kıyıda bırakıyorum, miço olarak ayak basıyorum tekneye. Eşim iş hayatımda kaptanım olduğu gibi bu özelimde de değişmiyor. Teknemizin tek kaptanı o! Genelde insan ilişkileri ve iletişim ağırlıklı kitaplar okuyorum. Magnet biriktiriyorum.

Haberin Devamı

KARİYER
Ben aileden gözlükçüyüm

* İlk, orta ve liseyi İzmir’de tamamladıktan sonra aileden gelen gözlükçülük mesleğini devam ettirmek istedim. İnsan ilişkilerini çok sevdiğim için bu alanda kendimi geliştirdim. Halen Mert Optik Genel Koordinatörü’yüm. Mert Optik yüksek dinamiklere sahip bir şirket olduğu için yoğun çalışma tempomuz var. Bu tempoya en iyi şekilde adapte olmak ve işimde daha verimli hale gelebilmek için insan kaynakları eğitimimi tamamladım. Ayrıca marka yönetimi, bellek güçlendirme, diksiyon, etkili iletişim ve iletişim becerileri eğitimi aldım. İZSİAD ve Liyakat üyesiyim. Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası’nın 8 kadın meclis üyesinden biriyim.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
Her gün 06.30’da ayaktayım

* Evimiz hiç boş kalmıyor. O yüzden çoğu gece geç yattıyorum. Ancak sabahları spor yaptığım için 06.30’da mutlaka kalkıyorum. 09.30’da da işte oluyorum.

MODA
Canlı renkleri seviyorum

* Moda sadece giyim kuşam değil, her türlü trendi etkiliyor. İşim gereği modayı her yönden takip etmek zorundayım. Bence moda şu an revaçta olan. Bu, her alanı kapsayabilir. Canlı renklerin neşe ve enerjisine inanıyorum, beyaz ve krem ise vazgeçilmezim. Karanlık ve kasvetli ortamları sevmiyorum. Bu nedenle olabildiğince ruhu yukarı çekebilecek, çalışma ve sosyal ortamımı zenginleştirecek tarzlar hoşuma gidiyor. İyi bir gözlemciyim. Gördüğüm ve beğendiğim bir şeyi değiştirerek insanların önüne sunmak hoşuma gidiyor. Bu da farklılığı ve farklı olmayı sağlıyor hayatımda.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ
Günde 2 saat ayırıyorum

Hayatımız teknoloji oldu. Kullanıyorum şu an Twitter takipçim 950. Güncel olayları. Her gün toplamda sanırım 2 saat gidiyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
İki aylık Bulldogum var

* ‘Ozy’ isminde Fransız bulldogum var. Henüz 2 aylık.

KİMDİR?
Adı: Melisa Pala
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1984
Eğitimi: Lise
İşi: İTO Meclis Üyesi, Mert Optik Genel Koordinatörü
Burcu: Koç
Medeni durumu: Mert Pala ile evli

Yazarın Tüm Yazıları