Bunlar da başka paralel yapı

Güncelleme Tarihi:

Bunlar da başka paralel yapı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 01:33

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, ilk kez başkanlığında yapılan AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifası üzerinden CHP’ye yüklendi.

Haberin Devamı

Tarhan’ın istifa mektubunu okuyan Davutoğlu, “İstifa açıklamasında ‘halktan kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP zihniyeti’ diyor. ‘Sorumsuz çağrılar’ diyor. ‘CHP’de iktidar umudu yok’ diyor. El Hak doğru, altına imza atıyorum ben de” sözleriyle ana muhalefet partisini eleştirdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

ÇÖZÜMÜ SABOTE

2 aylık süreç içerisinde HDP’nin yaptığı tek şey, biz çözüm süreci iradesini ortaya koyarken onlar çözüm sürecini sabote etmek için gencecik çocukları sokağa sürdüler, tahrik ettiler. Suriye’deki olayları bahane ederek Türkiye’deki barışı ve huzuru tehdit etmeye kalktılar. Sonra aralarından birçokları çıktı, günah çıkardı. Biz de zannettik ki, bu yanlışlarından ders alırlar. Tekrar bu sefer 1 Kasım için çağrıda bulundular. Toplantı ve gösteri yapmak herkesin hakkıdır. Ama kim şiddete yönelirse yönelsin ona karşı da en etkin tedbiri alırız. Bu 2 aylık dönemde HDP’nin en ufak barışçıl bir çağrısını duydunuz mu? Provokasyon ve tahrik ile siyaset yapılmaz. ‘Çözüm Süreci’ne saygılıyız’ dedikten sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da insanlardan haraç toplamaya, mahkeme kurmaya kalkanlar, bunlar da başka bir paralel yapılanmadır. Paralel yapılar kurup halkı sömürenlere, kendi oluşturdukları alanda, halka zulüm edenlere izin verilmeyecek. Kobani olaylarında da gördüğümüz temel düzen kamu düzenidir. Kimse ham hayal peşinde koşmasın. Hukuk devleti içinde siyaset yapan milletvekilleri HDP’liler, bu devletin hukuk devleti niteliğine zarar verecek her türlü eyleme uzak durmalıdır. Bunlar için her türlü önlemi alacağız.

BU BAŞI KOLAY TESLİM ETMEYİZ

Haberin Devamı

Adnan Menderes ve arkadaşları şehit edildi. Neden? Çünkü TSK içinde paralel bir yapı vardı. Cuntalaşma bir imparatorluğa mal olan bir şeydir. Eskiden Genelkurmay’ı ancak parmakla gösterirdi insanlar. Şimdi devletin bütün organlarıyla tam bir uyum içinde asker. Burada paralel bir yapılanmaya izin vermeyiz. Halktan yetki almadan başımızı almaya kalkarsanız, biz bu başı öyle kolay kolay teslim etmeyiz.

Kampın minikleri

Bunlar da başka paralel yapı

Haberin Devamı

AK Parti MYK Üyesi Çiğdem Karaarslan 4 aylık minik bebeği Hatice Sare, Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin eşi Nurdan Bilici 1.5 yaşındaki Meryem Dila, Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın eşi Seçil Arslan ise 3.5 yaşındaki Aslı Nisa ile Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!