Bu kez olaysız

Güncelleme Tarihi:

Bu kez olaysız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 01:33

1 Kasım Dünya Kobani Günü nedeniyle, başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere Türkiye çapında destek yürüyüşleri düzenlendi.

Haberin Devamı

Sık sık IŞİD aleyhine sloganların atıldığı dünkü eylemler, yurtdışında da ses getirdi.
Diyarbakır’da HDP ve DBP’nin de aralarında bulunduğu siyasi parti ve kuruluşların ‘İnsanlık için, Kobani için 1 Kasım’da Küresel Eylem’ adı altında düzenlediği miting, olaysız başlayıp olaysız sona erdi. Yürüyüş ve miting öncesi kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler de zırhlı araçlarla sokağa inip önemli noktalarda polis ekipleriyle birlikte konuşlandı.

DİYARBAKIR'DA BİNLERCE KİŞİ KOBANİ İÇİN YÜRÜDÜ, POLİS VE ASKER ÖNLEM ALDI

IŞİD’LE İLİŞKİ KESİLSİN

‘İstanbul Kobene Dayanışması’ tarafından Beyoğlu’nda düzenlenen eylem için Tünel’de toplanan yaklaşık 1500 kişi, İstiklal Caddesi’nden Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Öcalan posterleri ile ‘Kobaniye Yardım Koridoru Acilen Açılmalı’, ‘IŞİD İle Her Türlü İlişki Derhal Kesilmeli’ pankart ve dövizler taşıyan grup, Kürtçe ve Türkçe sloganlar attı.
Grup, Galatasaray Meydanı’ndaki açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Eylemler Türkiye ile sınırlı kalmadı. Londra, Brüksel, Paris, Münih ve Hamburg gibi Avrupa kentlerinde de yürüyüş vardı.

MUŞ'TA POLİSE SALDIRI : 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu kez olaysız
TAKSİM’DE KOBANİ YÜRÜYÜŞÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!