Kimler araya girdi

Güncelleme Tarihi:

Kimler araya girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2014 01:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çalışma Bakanı Faruk Çelik şikâyet ediyor. ‘Maden ocağı kapatılmasın diye 50 kişiyi araya sokuyorlar’ diyor. Müthiş bir itiraf. Başbakan koltuğunda oturan kişiye söylüyorum. O bakanı çağırıp, ‘Kimler araya girdi?’ diye sorabildin mi? Ağabeyinden izin isteyecek mutlaka. O koltuğun hakkını vereceksin. O bakanı çağıracaksın, bunun hesabını soracaksın” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, TBMM Grubu’nun ‘5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’ kampındaki açılış konuşmasında, özetle şunları söyledi:

İSTİFA ETMELİSİN

“Bir bakan çıkıp ‘Ben maden ocağını kapatıyorum, 50 kişi araya giriyor, ben açmak zorunda kalıyorum’ der, bunu da kazanın olduğu maden ocağının önünde söylerse siyasi olarak o bakanın yapacağı tek bir şey vardır: İstifa etmek. ‘Birilerinin siyasi ihtiraslarına teslim oldum’ diyeceksin, çekileceksin.

KİME ŞİKÂYET EDİYORSUN

İş kazalarında, iş cinayetlerinde Avrupa 1’incisi, dünya 3’üncüsüyüz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, valiler, kaymakamlar kitle halinde oraya gidiyorlar. Neymiş, iş kazası olmuş. El koymaya gidiyorlar. Cinayete el koyulmaz. Cinayete el koyacak kişinin adresi bellidir. Devletin savcısı el koyar o kadar. Her önüne geleni şikâyet ediyorlar. Kardeşim sen nerede oturuyorsun? Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık koltuğunda sen oturuyorsun. Sen şikâyet edersen bu vatandaş şikâyetini kime anlatacak?

Hedefe patronlar konulmuş. Bu ruhsatı kim verdi? Fransızlar mı, CHP mi, Amerikalılar mı? O ruhsatı verenler, iş cinayetlerine ortam hazırlayan iktidar koltuğunda oturanlardır.

Baş başa kahvaltı

ANTALYA’da 3 günlük kampa giren CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partinin eski başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal’la kahvaltı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!